Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Katinka Hustad
Foto: Katinka Hustad

»Så mødte jeg Warhol og Basquiat«

Møbelhandler Ole Faarup har opbygget en af landets største kunstsamlinger. Faarup, som lige er fyldt 80, har en plan for, hvad der skal ske med samlingen efter hans død. Og det er en usædvanlig plan.

FOR ABONNENTER

Ole Faarup viser mig først ind spisestuen. På vejen passerer vi en stirrende asiatisk pige, der sidder på knæ på et lavt bord, og en anden pige, som har blå og himmelvendte øjne og er nøgen bortset fra løbeskoene på sine ... fire ben. Vi går lydløst over ægte tæpper, glider forbi antikke møbler og Le Corbusier-stole med broget koskind, og jeg får et glimt af en Bosch boremaskine, der sidder fast i væggen bag en sofa ved siden af et skilt, hvorpå der står ’STRIKE’.

Jeg ser mig omkring, og det eneste, jeg ikke kan få øje på, er bare pletter på væggene eller ledig plads på gulvene. Over det lange glasspisebord, som er dekoreret med stofbånd fremstillet af guatemalanske indianere, hænger en prismelysekrone, og under den står en bakke med kager og champagne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden