0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Janus Engel
Foto: Janus Engel

»Det er derfor, der bliver bollet«

I mandags udkom trioen Suspekts femte album, ’V’. Ikke just en plade, der sover med hænderne over dynen. Kønsdebattør Henrik Marstal har læst med i teksterne, og ifølge ham er de »dybt sexistiske«. »Nej«, siger Suspekt, »det er ren kvindefrigørelse«.

FOR ABONNENTER

Hvis vi forestiller os, at den danske musikbranche var et stort hus med flere etager, ville Suspekt nok holde til i soveværelset. I hvert fald er der få steder i dansk musik, hvor der kopuleres mere, end der gør hos trioen fra Albertslund - Andreas Bai Duelund, Emil Simonsen og Rune Rask. Og det går sjældent stille af. Her knepper man kællinger med flotte patter, klipper pubeshår med køkkensaksen og skåler i pikkemand, for nu blot at nævne et par eksempler fra trioens nyeste plade.

Et sted på en anden etage sidder Henrik Marstal. Han er ældre end de tre barndomsvenner i Suspekt, men med sin baggrund i rockbandet Ibens og som forfatter til en række bøger om musik er der egentlig ikke den store verden til forskel på de to parter. Og dog.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris