Foto: Marie Hald

»Det handler om, at vi alle skal dø«

I fire år har instruktør Ole Bornedal arbejdet på tv-serien ’1864’. Dramaet drejer sig om krig og kærlighed og tager livtag med danskheden. Men for instruktøren er det faktisk noget helt andet, der vejer tungest: Påmindelsen om at leve, før også vi kradser af.

FOR ABONNENTER

Ole Bornedal åbner døren, træder ud af et lydstudie og sjosker hen til kaffemaskinen i en lav bygning på Blomstervænget i Lyngby. Skægstubbene står på kinderne, håret er uglet og i samme tone som hans grå sweater. Selv om instruktøren efterhånden har brugt i omegnen af fire år på at lave sin store tv-serie om Danmark omkring 1864 – og selv om det første afsnit allerede ruller over skærmene i hundredtusinder af danske hjem på søndag, ja så er arbejdet endnu ikke ovre.

Denne torsdag er det lydmikset i seriens næstsidste afsnit, som han og en makker fifler med at få på plads. Derefter mangler stadig farvebehandling og computereffekter på en række scener i andre afsnit.

I stilhed brygger Ole Bornedal kaffe og varmer mælk og spørger så:

»Vil I se noget, som ingen før har set?«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce