Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Roger Waters rammer muren

Den 71-årige skaber af The Wall og tidligere medlem af Pink Floyd er parat til den sidste verdenspremiere på et værk, der har været i konstant udvikling siden 1979. Men så er det også nok siger den britiske musiker.

FOR ABONNENTER

Der er albums, der kan fylde en hel sommer. Nogen, måske et år eller en tid, hvis de er rigtig gode. Og så er der Pink Floyds album. Oprindeligt vinylplader, senere cd'er og solgt i 250 millioner eksemplarer over hele verden. Til ikke bare én generation, men generationer efter de første ivrige Pink Floyd-entusiaster. Til fans, der ikke engang var født, da gruppen gik fra hinanden i 1985 på grund af kunstneriske uoverensstemmelser.

Og blandt disse album rager ét op over alle andre: 'The Wall'. Albummet, der også blev til en film, bygger på den personlige skildring af det nu forhenværende Pink Floyd-medlem Roger Waters egen barndom i et på mange måder trøstesløst Storbritannien i efterkrigstiden og det store tomrum efter faderen, der faldt i Anden Verdenskrig, da Roger Waters var bare fem måneder gammel.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden