0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod

Carsten Jensen: »Krigen opfylder også de mest sociale behov«

Carsten Jensen fik succes ved at skrive om Danmark som søfartsnation. I sin nye roman fortæller han om de danske soldater og krigen i Afghanistan. Han ved, at det kan koste øretæver, for som debattør har han været en hård kritiker af den danske krigsindsats.

FOR ABONNENTER

Mens Carsten Jensen skrev ’Vi, de druknede’, købte han et lille hus i Marstal. Her opholder han sig så tit, at de lokale bliver fornærmede, hvis han låser døren ud til gaden.

Han skal være tilgængelig, for han har jo skrevet om dem, om byen, hvor alle de gamle søulke har kendt hans far, skipperen. Det fortæller de jævnligt sønnen, godt krydret med skrøner om faderen og livet på de syv have. En af faderens venner stoppede på et tidspunkt Carsten Jensen og fortalte ham historien om, hvordan sømanden selv, da han sejlede på Sydamerika, sad på et værtshus i Buenos Aires. Døren blev pludselig sparket op. To mænd trådte ind, og efter at have ladet øjnene løbe hen over gæsterne, sagde de:

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu