0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Førende madhistoriker fejrer dagen med tsar-værdig mad

Arkæolog og forfatter m.m. Bi Skaarup fylder 60 år i morgen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
TORBEN STROYER (arkiv)
Foto: TORBEN STROYER (arkiv)

60. Bi Skaarup (th. i billedet) har foretaget mange arkæologiske udgravninger i København. I dag bor hun på Nordfalster og arbejder bl.a. med historisk mad.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Arkæolog, forfatter og meget mere – Bi Skaarup – fylder 60 år og må dermed siges at være blevet, hvad man med rimelighed kan forvente af en arkæolog med særlig indsigt i middelalderen, nemlig midaldrende. Godt og vel endda.

Et blik på Bi Skaarups cv kan få en til at undre sig over, at man kan nå så meget på sølle seks årtier.

Hun blev cand.phil. i middelalderarkæologi ved Aarhus Universitet i 1984 med speciale i middelalderlige køkkener og køkkenteknologi og fik året efter stilling som museumsinspektør ved Københavns Bymuseum, hvor hun stod for de arkæologiske undersøgelser, der blev foretaget i hovedstadsområdet og for arbejdet med at formidle byens historie op til 1660 på skrift og i udstillinger.



Lige siden har hun holdt foredrag og iværksat forskellige arrangementer om historisk mad. Hun har skrevet børnebøger, undervist på universiteterne, Folkeuniversitet og en række højskoler, ligesom hun har deltaget i et støre antal radio- og tv-udsendelser.

Fra madkultur til historisk mad
Med årene voksede hendes interesse for madkultur, og i 1991 blev hun sekretær for Det Danske Gastronomiske Akademi.

I 1996 blev Bi Skaarup således medlem af Kulturministerens arbejdsgruppe om dansk madkultur og dermed også medforfatter på rapporten, som mundede ud i det forberedende arbejde til skabelsen af Måltidets Hus.

I 1998 var fødselaren medlem af koordineringsudvalget for MIDDELALDER 99 for Øresundsregionen og stod i den anledning for en række større kulturhistoriske arrangementer.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere