Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Philip Ytournel
Tegning: Philip Ytournel
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyt til Kongerækken og Politikens podcastserie om Antikkens Rom: Farligt job - på blot et år måtte kejser efter kejser lade livet

Historiepodcasten Kongerækken er nu klar med en ny serie, som fortæller det antikke Roms historie – fra myterne om byens blodige begyndelse til imperiets dramatiske fald.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det gik stærkt i det såkaldte ‘Firkejserår’. Efter Neros død tog den aldrene Galba magten, men han blev straks upopulær, og et oprør anført af Vitellius brød ud. Inden opstanden nåede til Rom, blev Galba dog myrdet af endnu en rival, Otho, der herefter blev kejser.

Han forsøgte at mægle med Vitellius, men den fremstrakte hånd blev afvist, og Otho gjorde efter et nederlag på slagmarken nederlag.

Da Vittelius satte sig på magten i Rom blev han udfordret af Vespasian, og efter et sammenstød mellem deres hære i Cremona kunne Vespasian i år 69 lade sig hylde til kejser i Rom.

Den nye kejser indvarslede en mere stabil periode i Roms historie, men trods sit ry for at være en kedelig rad, indledte han i 72. e.Kr. byggeriet af amfiteatret Colosseum, som i dag er det ultimative symbol på antikkens Rom.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden