0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Er poesi et modsprog?

PODCAST: I denne uge går vi sammen med poesiprofessor Peter Stein Larsen i dybden med dansk poesi og dets potentiale for modsprog. En ny bog om at være sort slaveefterkommer i Danmark imponerer. Og så læser Rasmus Halling efter anmelderens ønske op fra sin nye digtsamling.

Lars Gundersen
Foto: Lars Gundersen

Surroundsound. At læse Rasmus Halling Nielsens 'Også' er som at høre noget – f.eks. krigen – i såkaldt surroundsound, det er som at høre et kor, et flerstemmigt værk, en hel symfoni, mente vores anmelder Mikkel Frantzen. I ugens podcast læser Halling op fra værket.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvorfor er dansk lyrik så populær i disse år? Hvad er det særligt de unge poeter kan? Og er det rigtigt, at dansk poesi indeholder modsprog?

I dette uges afsnit af Politikens podcast om litteratur taler Jes Stein Pedersen med poesiprofessor Peter Stein Larsen dansk poesi netop nu.

Vi lokker Rasmus Halling til at læse op af sin anmelderhyldede digtsamling ’Også’, og så skal vi høre, om bachelor i konceptudvikling og multimediedesign, Özcan Ajrulovski, bliver stødt over Thomas Bobergs historie om muslimske udefrakommende kræfter i ’Hesteæderne’, som er en af de syv digtsamlinger, der kæmper om Politikens Litteraturpris 2016.

Som første opgave i vores nye altruistiske lytterservice, Spørg Bogfolk' har en fast lytter beordret os til at anmelde Erlend Loes 'Enden på verden'. Så det har Søren Vinterberg gjort.

Endelig kan du møde Henriette Jensen. Hun blev født på de vestindiske øer og var en af de 300 sorte slaveefterkommere, som kom til Danmark i perioden 1880-1920. Deres historie er der kommet en fremragende bog om, som Mikael Rothstein har læst.

Vært: Jes Stein Pedersen.

Gæster: Peter Stein Larsen og Søren Vinterberg.

Ugens bogprislæser: Özcan Ajrulovski.

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz Jørgensen og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere