0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fejder, vold, mord og den danske kulturmand

PODCAST: I denne uges Bogfolk ser vi nærmere på den danske kulturmand, på mødre som vil smadre det hele og på forfatter Kamel Daouds islamkritiske ytringer. Desuden anmelder vi Ulrik Horst Petersens nye essays og Thomas Ladegaards ’Palmemordet’.

Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I denne uges Bogfolk ser vi på den svenske litterat og feminist, Ebba Witt-Brattströms voldsomme anklager mod ’Kulturmanden’, der ifølge hende »banaliserer kvinders kunstbedrifter« og puster sig op i en uendelighed. Bogen har udløst en voldsom debat i Sverige. Spørgsmålet er, om der også er et problem med Kulturmanden i Danmark?

Vi kigger også nærmere på den bitre debat i Frankrig, som er blusset op efter, at den algeriske forfatter Kamel Daoud har ytret, at islam har »et sygeligt forhold til kvinden kroppen og begæret«.

Og så er Maja Lucas aktuel med romanen »Mor. En historie om blodet«, der handler om en mor, der har lyst til at smadre det hele.

Vi anmelder desuden Ulrik Horst Petersen nye essays og Thomas Ladegaards nye bog ’Palmemordet’, som Henrik Vesterberg har læst.


Vært: Jes Stein Pedersen

Gæster: Rune Lykkeberg, Lilian Munk Rösing, Thomas Bredstorff, Lise Garsdal, Henrik Vesterberg,Christoffer Emil Bruun.


Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere