0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En kæmpe fest for poesien

PODCAST: I denne uges særudgave af Bogfolk kan du høre de følelsesladede og faglige motivationer, takketalerne, oplæsningerne og masser af fantastisk poesi fra det store show, da Politikens Litteraturpris blev uddelt til en kæmpe litteraturfest i Pressen på Rådhuspladsen.

VALENTE DITTE/Politiken
Foto: VALENTE DITTE/Politiken
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Litteraturpris 2015 på 200.000 kr. gik til Maria Gerhardt for ’Amagermesteren’. Denne udgave af Bogfolk rummer en optagelse af hele prisfesten i Pressen, som var fyldt med fortrinsvis yngre poesielskere.

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen og leder af Boghallen Christina Thiemer er aftenens værter. Du kan høre sangerinden Kira Skovs følelsesladede tale til Gerhardt, som hun holdt på vegne af de læsere, der har stemt på Gerhardt.

Vi bringer også Kizaja Routhe-Mogensens litteraturfaglige tale til Gerhardt, og så kan du høre alle de nominerede digtere læse op: Caspar Eric, Maria Gerhardt, Thomas Boberg, Birgitte Krogsbøll, Ursula Andkjær Olsen, Bjørn Rasmussen og Klaus Høeck.

Frit Flet Prisen, Politikens ’lillesøsterpris’, som skal gå til et værk der arbejder eksperimenterende og nybrydende i det litterære felt, gik i år til Halfdan Pisket for de tre graphic novels i hans trilogi: Desertør, Kakerlak og Dansker. Vi bringer Kim Skottes tale til Pisket og det efterfølgende interview med prismodtageren.

Med andre ord: Den ultimative kulmination på to måneders intensiv dækning af nogle af årets bedste danske digtere og deres værker.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere