0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
VALENTE DITTE/Politiken
Foto: VALENTE DITTE/Politiken
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En kæmpe fest for poesien

PODCAST: I denne uges særudgave af Bogfolk kan du høre de følelsesladede og faglige motivationer, takketalerne, oplæsningerne og masser af fantastisk poesi fra det store show, da Politikens Litteraturpris blev uddelt til en kæmpe litteraturfest i Pressen på Rådhuspladsen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Litteraturpris 2015 på 200.000 kr. gik til Maria Gerhardt for ’Amagermesteren’. Denne udgave af Bogfolk rummer en optagelse af hele prisfesten i Pressen, som var fyldt med fortrinsvis yngre poesielskere.

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen og leder af Boghallen Christina Thiemer er aftenens værter. Du kan høre sangerinden Kira Skovs følelsesladede tale til Gerhardt, som hun holdt på vegne af de læsere, der har stemt på Gerhardt.

Vi bringer også Kizaja Routhe-Mogensens litteraturfaglige tale til Gerhardt, og så kan du høre alle de nominerede digtere læse op: Caspar Eric, Maria Gerhardt, Thomas Boberg, Birgitte Krogsbøll, Ursula Andkjær Olsen, Bjørn Rasmussen og Klaus Høeck.

Frit Flet Prisen, Politikens ’lillesøsterpris’, som skal gå til et værk der arbejder eksperimenterende og nybrydende i det litterære felt, gik i år til Halfdan Pisket for de tre graphic novels i hans trilogi: Desertør, Kakerlak og Dansker. Vi bringer Kim Skottes tale til Pisket og det efterfølgende interview med prismodtageren.

Med andre ord: Den ultimative kulmination på to måneders intensiv dækning af nogle af årets bedste danske digtere og deres værker.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN