Foto: VALENTE DITTE
Bogfolk

En kæmpe fest for poesien

PODCAST: I denne uges særudgave af Bogfolk kan du høre de følelsesladede og faglige motivationer, takketalerne, oplæsningerne og masser af fantastisk poesi fra det store show, da Politikens Litteraturpris blev uddelt til en kæmpe litteraturfest i Pressen på Rådhuspladsen.

Bogfolk

Politikens Litteraturpris 2015 på 200.000 kr. gik til Maria Gerhardt for ’Amagermesteren’. Denne udgave af Bogfolk rummer en optagelse af hele prisfesten i Pressen, som var fyldt med fortrinsvis yngre poesielskere.

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen og leder af Boghallen Christina Thiemer er aftenens værter. Du kan høre sangerinden Kira Skovs følelsesladede tale til Gerhardt, som hun holdt på vegne af de læsere, der har stemt på Gerhardt.

Vi bringer også Kizaja Routhe-Mogensens litteraturfaglige tale til Gerhardt, og så kan du høre alle de nominerede digtere læse op: Caspar Eric, Maria Gerhardt, Thomas Boberg, Birgitte Krogsbøll, Ursula Andkjær Olsen, Bjørn Rasmussen og Klaus Høeck.

Frit Flet Prisen, Politikens ’lillesøsterpris’, som skal gå til et værk der arbejder eksperimenterende og nybrydende i det litterære felt, gik i år til Halfdan Pisket for de tre graphic novels i hans trilogi: Desertør, Kakerlak og Dansker. Vi bringer Kim Skottes tale til Pisket og det efterfølgende interview med prismodtageren.

Med andre ord: Den ultimative kulmination på to måneders intensiv dækning af nogle af årets bedste danske digtere og deres værker.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce