0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
SALVATORE LAPORTA/AP
Foto: SALVATORE LAPORTA/AP

Napoli. Politi på gaden i Napoli, som er omdrejningspunkt for forfatteren med dæknavnet Elena Ferrantes trilogi om mafiaen (arkivfoto)

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ferrantismen og den hemmelige forfatter

PODCAST: Den italienske og hemmelige forfatter Elena Ferrantes Napoli-romaner om Elena og Lina har taget læserne med storm. I Ugens Bogfolk skal vi helt ind i Ferrantismen, vi undersøger hvad, der fortryller og betager, og vi ser nærmere på, hvilken betydning forfatterens anonymitet har for både læseoplevelsen og romanernes succes.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den italienske forfatter Elena Ferrantes Napoli-romaner om Elena og Lina, der vokser op i skyggen af den napolitanske camorra, har taget læserne med storm.

Seriens sidste bind, ’Det forsvundne barn’ er netop udkommet på dansk og blev modtaget med superlativer: »folk er fuldstændig ellevilde« fortæller Boghallens værtinde Christina Theimer. Men hvem er disse Ferrantister?

I ugens Bogfolk skal vi helt ind i Ferrantismen. Vi undersøger hvad der fortryller og betager. Anmelder Sophie Engberg Sonne er mere end begejstret: »man føler man går på opdagelse i en litterær slikbutik«, fortæller hun.

Charlotte Jørgensen, redaktøren på CK-forlag, der udgiver Ferrante i Danmark, fortæller om hvad det betyder for bøgernes succes, at medierne er så optaget af, at forfatteren bevidst skjuler sin identitet.

Vi snakker også om hvilken betydning forfatterens anonymitet har for læseoplevelsen af roman-kvartetten.

Vært : Jes Stein Pedersen

Gæster: Charlotte Jørgensen, Sophie Engberg Sonne og Christina Theimer.

Redaktion: Hanne Budtz-Jørgensen og Jes Stein Pedersen.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?