0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ferrantismen og den hemmelige forfatter

PODCAST: Den italienske og hemmelige forfatter Elena Ferrantes Napoli-romaner om Elena og Lina har taget læserne med storm. I Ugens Bogfolk skal vi helt ind i Ferrantismen, vi undersøger hvad, der fortryller og betager, og vi ser nærmere på, hvilken betydning forfatterens anonymitet har for både læseoplevelsen og romanernes succes.

SALVATORE LAPORTA/AP
Foto: SALVATORE LAPORTA/AP

Napoli. Politi på gaden i Napoli, som er omdrejningspunkt for forfatteren med dæknavnet Elena Ferrantes trilogi om mafiaen (arkivfoto)

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den italienske forfatter Elena Ferrantes Napoli-romaner om Elena og Lina, der vokser op i skyggen af den napolitanske camorra, har taget læserne med storm.

Seriens sidste bind, ’Det forsvundne barn’ er netop udkommet på dansk og blev modtaget med superlativer: »folk er fuldstændig ellevilde« fortæller Boghallens værtinde Christina Theimer. Men hvem er disse Ferrantister?

I ugens Bogfolk skal vi helt ind i Ferrantismen. Vi undersøger hvad der fortryller og betager. Anmelder Sophie Engberg Sonne er mere end begejstret: »man føler man går på opdagelse i en litterær slikbutik«, fortæller hun.

Charlotte Jørgensen, redaktøren på CK-forlag, der udgiver Ferrante i Danmark, fortæller om hvad det betyder for bøgernes succes, at medierne er så optaget af, at forfatteren bevidst skjuler sin identitet.

Vi snakker også om hvilken betydning forfatterens anonymitet har for læseoplevelsen af roman-kvartetten.

Vært : Jes Stein Pedersen

Gæster: Charlotte Jørgensen, Sophie Engberg Sonne og Christina Theimer.

Redaktion: Hanne Budtz-Jørgensen og Jes Stein Pedersen.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere