0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
GEORGIOS KEFALAS/AP
Foto: GEORGIOS KEFALAS/AP
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Imre Kertész var en Holocaust-klovn

Podcast. Bogfolk taler om den afdøde nobelprisvinder i litteratur, Imre Kertész - og anmelder aktuelle udgivelser.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens Bogfolk kommer vidt omkring.

Lilian Munk Rösing fortæller om den ungarnsk-jødiske forfatter Imre Kertész’, der døde i denne uge. Han blev sendt i KZ-lejr af nazisterne som 15årig, debuterede som 45årig og modtog nobelprisen i litteratur i 2002 for et forfatterskab, der kredser om det enkelte individs møde med barbari og totalitarisme.

Derefter handler det om noget meget mere opmuntrende: Pejk Malinovskis lyrik, som Rösing finder både nuttet og interessant, og du kan høre Malinovski selv læse op.

’Historien om det hele. Fortællinger om magi og videnskab’ er titlen på en samtalebog af Eske Willerslev og Kristian Leth. Religionshistoriker Mikael Rothstein finder bogen interessant men giver ikke meget for de to samtalepartneres kvalifikationer, når det drejer sig om at tale om religion.

Lise Garsdal er til gengæld begejstret for kinesiske Yiyun Lis roman ’Et rum større end ensomheden’, som er en »en sjovt værdifri undersøgelse af menneskelig stagnation og ensomhed«.

Madame Nielsens ’Invasionen – En fremmed i flygtningestrømmen’, er i følge Kizaja Routhe-Mogensen næsten for »dannet« til at fungere.

Endelig interviewer Bogfolk i anledning af Historiske Dage i Øksnehallen i næste uge Bo Lidegaard om hvad god historieskrivning går ud på.

Vært: Jes Stein Pedersen.

Hør også Bogfolk som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?