Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: GEORGIOS KEFALAS/AP
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Imre Kertész var en Holocaust-klovn

Podcast. Bogfolk taler om den afdøde nobelprisvinder i litteratur, Imre Kertész - og anmelder aktuelle udgivelser.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens Bogfolk kommer vidt omkring.

Lilian Munk Rösing fortæller om den ungarnsk-jødiske forfatter Imre Kertész’, der døde i denne uge. Han blev sendt i KZ-lejr af nazisterne som 15årig, debuterede som 45årig og modtog nobelprisen i litteratur i 2002 for et forfatterskab, der kredser om det enkelte individs møde med barbari og totalitarisme.

Derefter handler det om noget meget mere opmuntrende: Pejk Malinovskis lyrik, som Rösing finder både nuttet og interessant, og du kan høre Malinovski selv læse op.

’Historien om det hele. Fortællinger om magi og videnskab’ er titlen på en samtalebog af Eske Willerslev og Kristian Leth. Religionshistoriker Mikael Rothstein finder bogen interessant men giver ikke meget for de to samtalepartneres kvalifikationer, når det drejer sig om at tale om religion.

Lise Garsdal er til gengæld begejstret for kinesiske Yiyun Lis roman ’Et rum større end ensomheden’, som er en »en sjovt værdifri undersøgelse af menneskelig stagnation og ensomhed«.

Madame Nielsens ’Invasionen – En fremmed i flygtningestrømmen’, er i følge Kizaja Routhe-Mogensen næsten for »dannet« til at fungere.

Endelig interviewer Bogfolk i anledning af Historiske Dage i Øksnehallen i næste uge Bo Lidegaard om hvad god historieskrivning går ud på.

Vært: Jes Stein Pedersen.

Hør også Bogfolk som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden