0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: Imre Kertész var en Holocaust-klovn

Podcast. Bogfolk taler om den afdøde nobelprisvinder i litteratur, Imre Kertész - og anmelder aktuelle udgivelser.

GEORGIOS KEFALAS/AP
Foto: GEORGIOS KEFALAS/AP
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens Bogfolk kommer vidt omkring.

Lilian Munk Rösing fortæller om den ungarnsk-jødiske forfatter Imre Kertész’, der døde i denne uge. Han blev sendt i KZ-lejr af nazisterne som 15årig, debuterede som 45årig og modtog nobelprisen i litteratur i 2002 for et forfatterskab, der kredser om det enkelte individs møde med barbari og totalitarisme.

Derefter handler det om noget meget mere opmuntrende: Pejk Malinovskis lyrik, som Rösing finder både nuttet og interessant, og du kan høre Malinovski selv læse op.

’Historien om det hele. Fortællinger om magi og videnskab’ er titlen på en samtalebog af Eske Willerslev og Kristian Leth. Religionshistoriker Mikael Rothstein finder bogen interessant men giver ikke meget for de to samtalepartneres kvalifikationer, når det drejer sig om at tale om religion.

Lise Garsdal er til gengæld begejstret for kinesiske Yiyun Lis roman ’Et rum større end ensomheden’, som er en »en sjovt værdifri undersøgelse af menneskelig stagnation og ensomhed«.

Madame Nielsens ’Invasionen – En fremmed i flygtningestrømmen’, er i følge Kizaja Routhe-Mogensen næsten for »dannet« til at fungere.

Endelig interviewer Bogfolk i anledning af Historiske Dage i Øksnehallen i næste uge Bo Lidegaard om hvad god historieskrivning går ud på.

Vært: Jes Stein Pedersen.

Hør også Bogfolk som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.