Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: R2 RO. XMB/ASSOCIATED PRESS
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lykkeberg om Crusoe, Lidegaard om Churchill

PODCAST: I ugens Bogfolk kaster vi fem blik på Robinson Crusoe, det handler om eventyreren og statsmanden Winston Churchills ungdomserindringer, om Julian Barnes' nye roman om komponisten Dmitrij Sjostakovitjs liv og skæbne, og til sidst ser vi på den kontroversielle tyske forfatter Peter Handkes ‘Det store fald’.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Var Robinson Crusoe en kolonialist, en kapitalist, et naturmenneske, en økonomist eller en eventyrer?

I dag har en ny filmatisering af romanklassikeren Robinson Crusoe premiere, og i ugens Bogfolk drømmer vi os væk på en øde ø i selskab med Crusoe og Rune Lykkeberg, der giver fem forskellige blik på Daniel Defoes ensomme englænder.

Vi skal tilbage i tiden og besøge en ung og en ældre Winston Churchill. Statsmanden og forfatteren har netop fået genudgivet sine ungdomserindringer ’Mine unge år’ fra 1930. En bog fyldt med røverhistorier, anekdoter og livsindsigt, fortæller en ovenud begejstret Bo Lidegaard.

Vi bliver i 1930’erne, helt præcist 1936. Komponisten Dmitrij Sjostakovitj er 30 år. Han har valgt at blive i Sovjetunionen, men frygter for sit liv. Stalin er nemlig ikke særligt begejstret for komponistens seneste opera, ‘Lady Macbeth fra Minsk’. Thomas Bredsdorff fortæller om Julian Barnes' nye roman ‘Tidens støj’ om den store russiske komponists liv og skæbne.

Er man til dyb kulturkritik, er det den kontroversielle tyske forfatter Peter Handke, man skal til. Det var også ham, der mente at serbernes fremfærd i Bosnien ikke var så grusom endda. Christian Johannes Idskov har læst Handkes ‘Det store fald’ og ser kvaliteten i den lidt svære og fremmedgørende fortællestil.

Vært: Jes Stein Pedersen.

Gæster: Bo Lidegaard, Christian Johannes Idskov, Thomas Bredsdorff og Rune Lykkeberg.

Redaktion: Jes Stein Pedersen og Hanne Budtz-Jørgensen.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden