0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Lykkeberg om Crusoe, Lidegaard om Churchill

PODCAST: I ugens Bogfolk kaster vi fem blik på Robinson Crusoe, det handler om eventyreren og statsmanden Winston Churchills ungdomserindringer, om Julian Barnes' nye roman om komponisten Dmitrij Sjostakovitjs liv og skæbne, og til sidst ser vi på den kontroversielle tyske forfatter Peter Handkes ‘Det store fald’.

R2  RO. XMB/ASSOCIATED PRESS
Foto: R2 RO. XMB/ASSOCIATED PRESS
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Var Robinson Crusoe en kolonialist, en kapitalist, et naturmenneske, en økonomist eller en eventyrer?

I dag har en ny filmatisering af romanklassikeren Robinson Crusoe premiere, og i ugens Bogfolk drømmer vi os væk på en øde ø i selskab med Crusoe og Rune Lykkeberg, der giver fem forskellige blik på Daniel Defoes ensomme englænder.

Vi skal tilbage i tiden og besøge en ung og en ældre Winston Churchill. Statsmanden og forfatteren har netop fået genudgivet sine ungdomserindringer ’Mine unge år’ fra 1930. En bog fyldt med røverhistorier, anekdoter og livsindsigt, fortæller en ovenud begejstret Bo Lidegaard.

Vi bliver i 1930’erne, helt præcist 1936. Komponisten Dmitrij Sjostakovitj er 30 år. Han har valgt at blive i Sovjetunionen, men frygter for sit liv. Stalin er nemlig ikke særligt begejstret for komponistens seneste opera, ‘Lady Macbeth fra Minsk’. Thomas Bredsdorff fortæller om Julian Barnes' nye roman ‘Tidens støj’ om den store russiske komponists liv og skæbne.

Er man til dyb kulturkritik, er det den kontroversielle tyske forfatter Peter Handke, man skal til. Det var også ham, der mente at serbernes fremfærd i Bosnien ikke var så grusom endda. Christian Johannes Idskov har læst Handkes ‘Det store fald’ og ser kvaliteten i den lidt svære og fremmedgørende fortællestil.

Vært: Jes Stein Pedersen.

Gæster: Bo Lidegaard, Christian Johannes Idskov, Thomas Bredsdorff og Rune Lykkeberg.

Redaktion: Jes Stein Pedersen og Hanne Budtz-Jørgensen.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere