0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Kenneth Lysbjerg Koustrup
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Forfatter Louis Jensen slutter sit livsværk med hundredvis af firkantede indsigter og dybsindige strøtanker. Han får i år lillesøsterprisen til Politikens Litteraturpris, Frit Flet-prisen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Frit Flet-prisvinder Louis Jensens firkanter er dybsindige

Politikens Frit Flet-pris går i år til forfatter Louis Jensen, som begyndte sin enestående og firkantede udgivelsesserie i 1992 og som nu afslutter livsværket med bogen ’Der er ingen ende – altid en ny historie’ . Hør Louis Jensen i ugens Bogfolk - Politikens litteraturpodcast.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Bogfolk har vi længe fulgt de 7 nominerede til Politikens Litteraturpris. En pris, som engagerer mange tusind læsere i afstemningen om, hvilket værk, der skal belønnes med æren og med 200.000 kr. Prisen er de seneste år gået til forfattere som Yahya Hassan, Jens Andersen, Maria Gerhardt, og i år går den altså til Merete Pryds Helle for romanen ’Folkets skønhed’.

Men også andre fremragende bøger lever et mere stille liv og får, trods indlysende kvaliteter, ikke altid den opmærksomhed, de fortjener. Derfor indførte vi her på avisen i 2015 den såkaldte Frit Flet-pris, som tager navn efter det originale bogværk ’Frit Flet – Fællesbogen’ (FFF) af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup.

Politikens Frit-Flet-pris går i år til forfatteren Louis Jensen for bogen ’Der er ingen ende – altid en ny historie’ - et eksperimenterede og nytænkende værk, som belønnes med æren og med 50.000 kroner.

I denne uges Bogfolk kan du høre Jes Stein Pedersen i samtale med Louis Jensen om de mange firkantede fortællinger, der er blevet trykt som små firkanter i de blanke siders gyldne snit.

Louis Jensen fortæller om begyndelsen på værket for 24 år siden, om de 1.001 firkanter, om arbejdsprocessen, tankerne og den evindelige begyndelse. For med Louis Jensen kan man altid starte forfra.

Hør ugens Bogfolk her:

Bogfolk

#72: Frit Flet-prisvinder Louis Jensen
#72: Frit Flet-prisvinder Louis Jensen

Henter…

Vil du have mere Bogfolk?

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.