Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Museumsinspektør og arkæolog Jeanette Varberg er aktuel med bogen 'Mennesket har altid vandret - folkevandringer og vendepunkter i historien'. Hør hende i samtale med Jes Stein Pedersen i ugens Bogfolk - Politikens Litteraturpodcast.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Hvorfor bliver mennesket ved med at vandre?

De store folkevandringer har formet vores historie og defineret vores samfund i dag. Hør museumsinspektør og arkæolog Jeanette Varberg fortælle om sin nye bog 'Mennesket har altid vandret - folkevandringer og vendepunkter i historien' i denne uges Bogfolk.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Menneskets historie er også folkevandringernes historie. For mennesket vandrer, og mennesket har altid vandret. Det mener museumsinspektør og arkæolog Jeanette Varberg, som giver en historisk gennemgang af folkevandringernes historie i sin nye bog 'Mennesket har altid vandret - folkevandringer og vendepunkter i historien'.

I bogen forklarer hun, hvordan det hele begyndte for 1,7 mio. år siden, da de første mennesker udvandrede fra Afrika og hvad der i mellemtiden har ændret og gentaget sig fremtil nutidens massive flygtningestrømme og bådflygtninge, der drukner i Middelhavet.

Er det en nysgerrighed, en eventyrlyst eller en opdagertrang, der driver mennesket til at vandre? Eller er det krig, klimaændringer og sult? Er du bekymret for det store migrationspres? Og hvad tænker du egentlig om universet?

Det og meget andet spørger Jes Stein Pedersens sin forfattergæst Jeanette Varberg om i denne uges Bogfolk.

Hør ugens Bogfolk her:

Vil du have mere Bogfolk?

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden