0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk #108: Historiker: »Virussen har overtaget den rolle, som terroren havde for 10 år siden«

I denne uges udgave af Bogfolk har vi besøg af historiker Asser Amdisen. Han giver blandt andet sine bud på coronakrisens bedste og værste udfald - for Danmark og danmarkshistorien.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

Bogfolk #107: Historiker: »Virussen har overtaget den rolle, som terroren havde for 10 år siden«
Bogfolk #107: Historiker: »Virussen har overtaget den rolle, som terroren havde for 10 år siden«

Henter…

I historiske undtagelsestilstande er de historiske perspektiver særligt vigtige. Og de perspektiver kan Asser Amdisen hjælpe os med få. Han er historiker og praktiserer ved siden af sit job som direktør på skoleskibet Georg Stage historieformidling. Anmelderne roser ham for hans evne til at formidle historie med dybde og bredde på en let fordøjelig måde.

I ugens udgave af Bogfolk sætter Asser Amdisen blandt andet viruskrisen i en historisk kontekst. Og så giver han sine bud på, hvilke scenarier han forestiller sig krisen kan ende med. Han frygter blandt andet, at krisen betyder, at vi ender med at afskaffe nogle ting, som vi egentlig ellers i Danmark er glade for, fordi vi er begyndt at tilsidesætte borgerrettigheder og grundlov i bekæmpelsen af krisen:

»Virussen har overtaget den rollen, som terroren havde for 10 år siden. Den gør, at vi får stadig mere statslig intervention«, siger Asser Amdisen.

Til sidst kigger Bøger-redaktør Lise Garsdal som sædvanlig forbi studiet og fortæller om de nyeste romaner og den seneste litteraturkritik.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts