0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk #108: Historiker: »Virussen har overtaget den rolle, som terroren havde for 10 år siden«

I denne uges udgave af Bogfolk har vi besøg af historiker Asser Amdisen. Han giver blandt andet sine bud på coronakrisens bedste og værste udfald - for Danmark og danmarkshistorien.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

Bogfolk #107: Historiker: »Virussen har overtaget den rolle, som terroren havde for 10 år siden«
Bogfolk #107: Historiker: »Virussen har overtaget den rolle, som terroren havde for 10 år siden«

Henter…

I historiske undtagelsestilstande er de historiske perspektiver særligt vigtige. Og de perspektiver kan Asser Amdisen hjælpe os med få. Han er historiker og praktiserer ved siden af sit job som direktør på skoleskibet Georg Stage historieformidling. Anmelderne roser ham for hans evne til at formidle historie med dybde og bredde på en let fordøjelig måde.

I ugens udgave af Bogfolk sætter Asser Amdisen blandt andet viruskrisen i en historisk kontekst. Og så giver han sine bud på, hvilke scenarier han forestiller sig krisen kan ende med. Han frygter blandt andet, at krisen betyder, at vi ender med at afskaffe nogle ting, som vi egentlig ellers i Danmark er glade for, fordi vi er begyndt at tilsidesætte borgerrettigheder og grundlov i bekæmpelsen af krisen:

»Virussen har overtaget den rollen, som terroren havde for 10 år siden. Den gør, at vi får stadig mere statslig intervention«, siger Asser Amdisen.

Til sidst kigger Bøger-redaktør Lise Garsdal som sædvanlig forbi studiet og fortæller om de nyeste romaner og den seneste litteraturkritik.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden