Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Heidi Skibsted
Foto: Heidi Skibsted

31-årige Danielle Justice i venteværelset, inden hun skal have foretaget en abort.

Du lytter til Politiken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SPECIAL: USA's abortkrig (1)

Hør Du lytter til Politikens særudsendelse om den amerikanske abortkrig.

Du lytter til Politiken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du lytter til Politiken er tilbage fra sommerferie på mandag, 12. august, men før vi for alvor går i gang med næste uges aktuelle emner, bringer vi en særudsendelse i to afsnit om USA's abortkrig.

Abort har længe været et af de mest omstridte politiske emner i USA. Men i år har den amerikanske abortkrig taget en ny drejning. Med Trump på sin side er antiabortbevægelsen ved at vinde en krig, den ellers var i gang med at tabe. Abort er tæt på ikke at være fri i USA. Politikens USA-korrespondent Sandra Brovall har rejst rundt i landet for at fortælle abortens amerikanske historie og for at forstå, hvorfor lige abort er et af de emner, som splitter amerikanerne mest.

I første afsnit kan du komme med til delstaten Ohio, hvor man vil forbyde abort allerede fra sjette uge. Her møder Sandra Brovall kvinderne Danielle Justice og Ashley på en af statens få tilbageværende abortklinikker og følger dem både før, under og efter den abort, de har valgt at få foretaget. Du kan også møde lederen af klinikken, Sherry Grossmann, og klinikkens læge.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden