0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Plus En: YouTube har lært Lasse på 5 at tale engelsk

I denne episode af ’Plus En’ - Politikens podcast om livet med børn- dykker vi ned i en forunderlig, digital verden af YouTube-lir, Minecraft og Jelly Beans-udfordringer.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Teknologien former nye generationer af børn på måder, som vi ikke før har kendt. Lasse Høm, som siden historien blev lavet er fyldt seks, har lært sig selv engelsk ved at sidde med en iPad.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5-årige Lasse Høm går i børnehave og er aldrig blevet undervist i engelsk. Han har heller ingen engelsktalende familiemedlemmer. Derfor blev hans mor temmelig overrasket, da han en dag i en legetøjsforretning pegede på det forskelligfarvede modellervoks og med selvsikker stemme konkluderede:

»Yellow! Blue! Red!«.

Når Lasse leger, taler han engelsk med sig selv, og hvis hans mor, Kirsten Nilsson, stiller ham et spørgsmål på dansk, kan han svare på engelsk. »Seriously?«.

Men hvor i alverden kommer det fra?

Svaret er den online video-portal YouTube. Ligesom tusind andre danske børn, elsker Lasse nemlig at se YouTube-videoer, og det er underordnet, om vidoerne er på dansk eller engelsk. Han er en del af en generation af digitalt indfødte, der har lært sig selv at swipe på iPad’en, før de nærmest kan gå, mens Youtube-stjerner med tusindvis af følgere er børnenes helt store idoler.

Youtube er en forunderlig, farverig og - for de fleste voksne - komplet uforståelig verden. For hvad er det egentlig, der er så dragende ved YouTube-videoer med helt normale mennesker, der pakker nyt telefonudstyr ud, farver håret grønt eller bare fortæller om deres dag?

Det forsøger Hanne Budtz-Jørgensen at få svar på i denne episode af ’Plus En’ - Politikens podcast om livet med børn. Mød også Max Hein på 7 år, som har oprettet sin egen YouTube-kanal og drømmer om at blive ligeså sej som YouTube’eren Judex, der går i 2.g. og er på kanten af et gennembrud som dansk Youtube-stjerne.

Plus en

#8: Teknobørn
#8: Teknobørn

Henter…

Vil du have mere ’Plus En’?

Hør alle tidligere og fremtidige afsnit af ’Plus En’ på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes eller i Politikens app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere