Muligheden for en billig busrejse til Berlin er blevet forringet. Eurolines Skandanavia er under konkursbehandling.
Foto: Villagran Miguel/AP

Muligheden for en billig busrejse til Berlin er blevet forringet. Eurolines Skandanavia er under konkursbehandling.

Rejser

Busselskab med billige 150 kroners-rejser til Berlin går konkurs

Eurolines Scandinavia er under konkursbehandling. Betalte rejser kan ikke gennemføres.

Rejser

En populær og billig transportform mellem Danmark og tyske byer som Berlin og Hamburg samt andre storbyer i Europa, findes ikke mere.

Turene har været kørt af Eurolines Scandinavia, som netop nu er under konkursbehandling.

Det meddeles på busselskabets hjemmeside med følgende formulering:

Eurolines Scandinavia ApS, CVR nr. 32141137 er taget under konkursbehandling ved dekret afsagt af Sø- og Handelsretten den 28. marts 2017. Advokat Gert Nissen er udpeget som kurator for konkursboet. Jeg skal i den forbindelse meddele, at konkursboet desværre ikke kan gennemføre de bestilte rejser. Såfremt du har betalt med Mastercard, er der under visse omstændigheder mulighed for, at pengene kan refunderes. Du opfordres til at tage kontakt til dit eget pengeinstitut herom. Såfremt du ikke kan få pengene retur, kan du anmelde dit krav overfor konkursboet på e-mail til anmeldelseaarhus@lett.dk.

På hjemmesiden kan man ikke foretage sig andet end at læse ovenstående besked. Der sælges ikke billetter længere. Beskeden står også på selskabets facebookside uden yderligere forklaring.

Busserne fra Eurolines har i flere år været et alternativ til lavprisfly. Turen med bus til Berlin tog omkring syv timer, men man kunne slippe med en pris på omkring 150 kroner hver vej.

Turen benyttes ofte af studerende

Politiken skrev i 2011 om den kundegruppe, der normalt opsøger Eurolines og andre lignende busselskaber:

»Vi kører med folk, der ønsker en god og billig tur. Mest studerende - det er i hvert fald vores primære gruppe til Berlin. Det kan også være lidt ældre mennesker, som tager på weekendtur eller har en lejlighed i Berlin«, lød det dengang fra Eurolines.

Allerede i næste uge vil der dog være nye busser, der kører mellem Danmark og byer som Berlin, Stockholm og Oslo. Det er det tyske busselskab Flixbus, der gør sit indtog på disse ruter fra Danmark i samarbejde med det danske busselskab Abildskou. Priserne hos Flixbus starter ved 149 kroner for en enkeltbillet fra København til Berlin.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden