Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Slagmarkerne ved Gettysburg og Antietam er overstrøet med mindesmærker. Nogle af dem blev i årene efter krigen opstillet af de regimenter, der deltog, og på de steder, hvor de kæmpede skulder ved skulder. Ofte er de dedikeret de faldne  kammerater.
Foto: Emil Arenholt Mosekjær

Slagmarkerne ved Gettysburg og Antietam er overstrøet med mindesmærker. Nogle af dem blev i årene efter krigen opstillet af de regimenter, der deltog, og på de steder, hvor de kæmpede skulder ved skulder. Ofte er de dedikeret de faldne kammerater.

Rejser

Følg sporene af USA’s blodigste konflikt

Under borgerkrigen 1861-65 slog amerikanere hinanden ihjel i et omfang, der indtil da havde været uhørt. Krigen skabte det moderne USA, og minderne fra den er endnu tydelige på de velbevarede slagmarker, der ligger tæt på Washington, D.C.

Rejser
FOR ABONNENTER

En let støvregn er hele formiddagen drysset ned over Gettysburg. Her på markerne og i de små skove syd for byen i det sydlige Pennsylvania udkæmpede soldater fra nord og syd i løbet af tre sommerdage for 154 år siden et af de største og mest afgørende slag i USA’s historie.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce