0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Glem øl og vin: I 2019 skal du tage på cider-turné i Europa

Ny bog tager dig med igennem syv af Europas mest oplagte ciderområder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sara Hindkjær Gents
Foto: Sara Hindkjær Gents

Am Steinberg er en virksomhed som spiller på mange strenge: frugtavl, gårdbutik, webshop, ciderbar/udflugtsrestaurant, arrangementskalender, selskabs- og cateringvirksomhed ...

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Europas blide og smukke ciderlandskaber ligger ofte langt væk fra de gængse turistruter.

Her kan man opleve hvordan rigtig cider produceres, dele en flaske, spise godt og møde de mennesker, der giver liv til en cidertradition med årtusinder gamle rødder.

En ny bog om cider tager dig med på en hæsblæsende tur gennem syv cider-områder i Europa.

Politiken har plukket fem af dem ud fra bogen.

1. Asturien, Spanien: Sidra-crawl i Gijon

En cider-bartur ’by night’ i sidra-metropolen Gijon, i det lille fyrstendømme i det nordlige Spanien, vil typisk foregå oppe i kvarteret omkring gaden Calle Juan Alvargonzález, hvor barerne ligger som perler på en snor: La Pumarada, Sidería Llabiegu, Sidería Noriega, Casa César, El Sauco, El Nuevu Carru og Sidería Tropical mv.

Sara Hindkjær Gents
Foto: Sara Hindkjær Gents

Sidra natural bestilles per flaske, ikke glasvis. Der er ingen grund til at fedte rundt med glasbestillinger, når en 70 cl flaske fås for to til tre euro. Det er under en femtedel af hvad den ville koste på bar i Danmark – og så er det inklusive det spektakulære ophældningsshow.

Du venter pænt på at escanciadoren kommer forbi og fylder en bundskjuler i dit glas. Escanciadoren holder glasset ud for venstre hofte og hælder skråt fra højrehånden udstrakt over hovedet. Du tager imod glasset og tømmer det helt, stille og roligt, men uden ophold, hvorefter du sætter det på bordet og venter på næste gang escianciadoren kommer forbi.

Alle sidrerier tilbyder også tapas og et større eller mindre udvalg af skønne, lokale retter, så du ikke skal drikke på tom mave. Flere af de nævnte steder er mere restauranter end barer. Nogle har eget husorkester, andre får besøg af vandrende musikanter med sækkepibe og tromme, som giver dig chancen for at tage et par keltiske dansetrin.