I 2011 blev et mindesmærke for Martin Luther King indviet i Washington. Snart bliver det muligt at besøge hans hjem i Atlanta.
Foto: Jim Young/Ritzau Scanpix

I 2011 blev et mindesmærke for Martin Luther King indviet i Washington. Snart bliver det muligt at besøge hans hjem i Atlanta.

Rejser

Martin Luther Kings hjem bliver museum

Huset på Sunset Avenue i Atlanta i staten Georgia åbner senere på året for offentligheden. Martin Luther King boede her fra 1965 til 1968.

Rejser

Den myrdede amerikanske borgerrettighedsforkæmper Martin Luther Kings sidste hjem i Atlanta i staten Georgia bliver snart tilgængeligt for menigmand. De amerikanske nationalparkers organisation, National Parks Service, har netop købt huset og planlægger at åbne det for offentligheden hurtigst muligt.

Martin Luther King flyttede i 1965 ind i huset på Sunset Avenue sammen med sin hustru, Coretta, og deres fire børn og boede der, indtil han blev myrdet i 1968.

Huset har både politisk og familiemæssig betydning. Martin Luther King holdt møder med andre borgerrettighedsledere på Sunset Avenue, men det var også her, han levede et normalt familieliv. Familien spiste sammen, og børnene legede i baggården, samtidig med at deres far ledede afroamerikanernes kamp mod undertrykkelse og for borgerrettigheder.

Sunset Avenue bliver en del af Martin Luther King Jr. National Historical Park i Atlanta, der blev oprettet i 1980 som et historisk område. Sidste år opgraderede præsident Donald Trump området til historisk park.

Parken består allerede af flere bygninger som Kings barndomshjem i Atlanta på Auburn Avenue og Ebenezer-baptistkirken, hvor han blev døbt, og hvor både han og hans far, Martin Luther King Sr., prædikede.

I parkens besøgscenter er der et museum, som beskriver borgerrettighedsbevægelsen og Martin Luther Kings historie. En nedlagt brandstation er omdannet til souvenirbutik og beskriver raceadskillelsen i brandvæsnet.

En rosenhave for verdensfred er opkaldt efter Kings berømte ’Jeg har en drøm’-tale. De mange andre pionerer i borgerrettighedsbevægelsen, som kæmpede for lighed og social retfærdighed, mindes på International Civil Rights Walk of Fame.

På Auburn Avenue står også Martin Luther Kings gravmæle i et stort bassin. På sarkofagen står inskriptionen: ’Rev. Martin Luther King, Jr. 1929-1968, Free at last, free at last, thank God Almighty, I’m free at last’. Kings hustru, Coretta, som døde i 2006, ligger også her.

Mindeparken bliver især besøgt på den årlige Martin Luther King-dag, tredje mandag i januar, tæt på Kings fødselsdag, som er 15. januar, og den er en officiel fridag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce