0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og direktør for Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen fortalte på et pressemøde, at danskerne skulle droppe rejser til udlandet.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De fleste rejsende vil få pengene tilbage for aflyste rejser

Har du købt en pakkerejse eller har en rejseforsikring, er du godt dækket mod aflysning af rejser.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Har du for længst bestilt en skiferie gennem en rejsearrangør, er der gode chancer for at få pengene igen. Det ser lidt mere broget ud, hvis du selv har booket en flybillet og bestilt et hotel i Alperne.

Myndighederne besluttede fredag eftermiddag at fraråde alle unødvendige rejser til udlandet for at forhindre udbredelse af coronavirus.

Hele verden blev gjort orange på Udenrigsministeriets verdenskort i stedet for som hidtil gul. Og det betyder i praksis, at de, der har købt en rejse, kan få deres penge igen.

I første omgang skal de, der ikke kommer på rejse, henvende sig til det selskab, hvor de har købt rejsen.

Er der tale om pakkerejser, skal rejsebureauet sende pengene retur til kunden, som ikke kommer ud at rejse. Men i rejsebranchen er der udbredt frygt for, at en række rejsearrangører simpelthen vil bukke under, når de skal refundere kundernes rejser og ikke kan sælge nye rejser.

Derfor kan de rejsende komme til at gå til deres forsikringsselskaber.

»Langt de fleste, som rejser ud, har en rejseforsikring«, siger vicedirektør Thomas Brenøe fra forsikringsselskabernes interesseorganisation, Forsikring & Pension.

»Som udgangspunkt skal rejsearrangørerne refundere udgiften til rejserne, hvis der er tale om pakkerejser eller anden arrangeret rejse, men hvis rejsearrangøren går neden om og hjem, vil rejsegarantifonden kunne træde til og dække tabet«, forklarer Thomas Brenøe og uddyber:

»Der er også tilfælde, hvor rejsearrangøren ikke er forpligtet til at betale. Det kan for eksempel være, hvis du selv har arrangeret en rejse – købt en flybillet og bestilt hotel, så kan der stå i betingelserne, at pengene ikke refunderes. Her kan en afbestillingsforsikring komme ind i billedet. Vilkårene er imidlertid meget forskellige, så i nogle tilfælde dækker forsikring, hvis rejsen afbestilles på grund af en opfordring fra myndighederne, og andre dækker kun, hvis man for eksempel selv bliver syg«.

Vicedirektøren forsikrer, at der penge nok i forsikringsselskabernes pengekasser til at dække udgifterne.

»Rejseforsikringerne er blot en lille del af de store forsikringsselskabers forretninger. Og forsikringsselskaberne er populært sagt forsikret i udlandet via genforsikringsprogrammer«, siger Thomas Brenøe.

Men det kan godt være, at kunderne kommer til at væbne sig med tålmodighed.

»Forsikringsselskaberne forventer et øget pres på telefonerne som følge af de seneste udmeldinger fra Udenrigsministeriet. Men selskaberne vil naturligvis forsøge at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt, siger Thomas Brenøe.

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden