0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hans Høite Augustenborg
Foto: Hans Høite Augustenborg

Hvis den friske pudder ikke lige er sagen, kan man roligt medbringe de skarpe carvingski, for LAAX har 235 km pister at byde på. Desuden har de én af Europas længste pister på 14 km.

Pudderparadiset kæmper for grønt skiløb

LAAX er topmoderne, eksklusivt og ideelt til de brede pudderski. Her blandes tårnhøje bæredygtige ambitioner med noget af Schweiz’ bedste offpisteskiløb til en vanedannende cocktail.

FOR ABONNENTER

Ud af den fløjlsbløde morgentåge kommer en futuristisk udseende bygning til syne på toppen af bjergkammen. Som en ’Tusindårsfalk’ malet i vinterkamuflage ligner liftstationen noget i en ’Star Wars’-film, fra før farvefjernsynet blev opfundet. ’Galaaxy’ har de kaldt bygningen. Den schweiziske bjergtop hedder Crap Sogn Gion. Tågen lyser gyldent i solen. Det hele er meget spacy.

Som en flyvende bus klatrer kabinen lydløst op igennem den tynde bjergluft. Ved 2.252 meter over havet lægger plexiglaskassen til i topstationens indre, og halvanden hundrede Gore-Tex-klædte skigæster rasler tørt ud i lokalet, der bestemt ikke ligner den gængse liftstation. Ankomsthallen er indrettet som en blanding af et bibliotek i en 80’er-Hollywood-mansion og et drengerøvsværelse med billedrørsfjernsyn, røde rustne Coca-Cola-maskiner på betongulvet og sci-fi-plakater på de rødmalede vægge.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts