0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Marcus Emil Christensen
Foto: Marcus Emil Christensen

David Brook Rosen er selv tidligere elev på Idrætshøjskolen Bosei og har i flere år forsøgt at overbevise forstanderen om, hvor godt det ville være, hvis skolen havde sin egen køkkenhave.

Michelin-kok insisterer på grøn mad på et sydsjællandsk hotel: »Jeg er en rollemodel for, hvordan man også kan være landmand«

En tilfældighed førte Idrætshøjskolen Bosei og michelinrestauranten Hotel Frederiksminde sammen om en fælles køkkenhave på 3.000 m2, der leverer grøntsager til højskolens storkøkken og hotellets alenlange Essens-menu. I morgen bliver årets michelinstjerner uddelt, og her skal Hotel Frederiksminde både forsvare sin ene stjerne og den fembladede kløver, der tildeles restauranter med fokus på bæredygtighed.

FOR ABONNENTER

Nu står de her i deres fælles køkkenhave, Bosei Haven, der ligger mellem fodbold- og tennisbaner på Idrætshøjskolen Bosei på Sydsjælland. I skarp septembersol og med 3.000 m2 grøntsagsparadis foldet ud foran dem.

Få Politiken hver weekend i 3 måneder

Sæt julen på pause, og fordyb dig i en verden af nyheder.