0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Guide: Syv lækre restauranter i Stockholm

Få det bedste af de svenske råvarer på tallerknen – fra god gedigen husmandskost til gourmet. Her er syv af Stockholms bedste muligheder.

visit sweden
Foto: visit sweden
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lam, fisk, grøntsager – alt hos Restaurang Gotland er hentet til Stockholm hos økologiske småbønder på øen af samme navn. Og at dømme efter smagsoplevelsen på Gotland har de særdeles gode råvarer derude i Østersøen. Kompetente kokke sammensætter retter, der udfordrer smagsløgene – for eksempel dagens fiskefangst med ramsløghollandaise, asparges og purløg kogt med appelsin eller lam med karamelliserede æbler, fennikelsky og løgterrine. Imens står opmærksomme tjenere klar til at forklare, hvor hver enkelt ingrediens kommer fra, og hvad dens rolle er i madkompositionen. Svensk madkunst, når den er bedst.

Restaurang Gotland, Bruunsgatan 6, Norrmalm. Transport: T-bane Hötorget eller Östermalmstorg.

I en af de små gyder i Gamla Stan ligger Kryp In, en god mulighed for at blive i svenske stemning efter en rundtur i kongens gamle by. Det er ikke en restaurant for de helt store selskaber, og i fysisk forstand er der ikke særlig højt til loftet, men med retterne er der lidt større armbevægelser, og de har ofte et overraskende præg. Prøv for eksempel matjessilde-ostekage med löjrom (kaviar) til forret og rensdyrsteg til hovedret.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts