Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HERSKABELIGT. Matfen Hall lever op til alle forventninger om et herregårdsophold. Gæsten oplever god, gammeldags service.
Foto: Allan Graubæk

HERSKABELIGT. Matfen Hall lever op til alle forventninger om et herregårdsophold. Gæsten oplever god, gammeldags service.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Her får du en snert af 'Downton Abbey'

Tag til Matfen Hall nær Newcastle til en herskabelig og statelig hoteloplevelse.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er let at føle sig som medvirkende i tv-serien ’Downton Abbey’, når man tjekker ind til et ophold på Matfen Hall nær Newcastle i det nordligste England. En herskabelig og statelig hovedbygning, hvor man residerer med udsigt til en stor park. Der er masser af ansatte, der lystrer éns mindste vink – dog typisk mod betaling.

Matfen Halls historie går tilbage til 1600-tallet, men det har kun været hotel i 17 år. Det ser ud til at være et populært sted. Politiken tjekkede ind en tirsdag i marts, og restauranten, der rummer ca. 70 personer, var så fyldt, at uanmeldte gæster blev afvist. Hotellet har også en spa, der meldte alt udsolgt onsdag morgen, og der var travlt på golfbanen.

Beliggenhed: Matfen Hall ligger ca. 30 kilometer vest for Newcastle, og her er man i den grad på landet, men man kan dog let gå en tur til landsbyen Matfen. Der er absolut ingen trafikstøj, men masser af fuglekvidder.

Indretning: Taxien sætter os af i indkørslen foran hotellet, og havde vi været medvirkende i ’Downton Abbey’, havde tjenestefolkene taget opstilling for at byde os velkommen. Det skete dog ikke, men inde i receptionen kom der hurtigt tilbud om, at vi kunne få båret kufferten op på værelset. Elevatorer findes ikke.

Værelset er tre-fire gange større end et almindeligt hotelværelse, og badeværelset er også i størrelse ’jumbo’. En himmelseng giver en nostalgisk følelse, men de øvrige møbler Måske tager vi fejl, menser ikke ud til at være noget særligt – f.eks. matcher sofaen og stolene ikke hinanden.

Vinduerne er slidte og ikke helt tætte. Der er god skabsplads og mulighed for at brygge kaffe og te på værelset. Wi-fi-forbindelsen er gratis og upåklagelig.

Faciliteter og service: Restauranten er indrettet i et bibliotek, hvor der dog er falske bogrygge på hylderne. Men sammen med de tunge gulvtæpper og gardiner dæmper de lyden af 70 ivrigt snakkende gæster. Tjenerstaben kunne uden tvivl træde direkte ind i ’Downton Abbey’. De er opmærksomme, hurtige og diskrete. Menukortet rummer ca. 10 hovedretter – regn med ca. 30 pund (ca. 285 kroner) per ret. Frygt ikke at gå sulten fra bordet, for det hele serveres i rigelige portioner. Morgenmaden består af en ret skrabet buffet af ’continental’-typen, men man kan bestille varme retter fra køkkenet, f.eks. æg i forskellige afskygninger.

Konklusion: Hvis man vil føle sig lidt som engelsk landadel, kan et ophold på Matfen Hall anbefales, og det kan ske til en fornuftig pris.

Vi har set priser på helt ned til 81 pund (ca. 770 kroner) for et dobbeltværelse på en hverdag i august i år. Det er uden morgenmad, som koster omkring 20 pund (ca. 190 kroner). Ofte vil man komme til at betale omkring 200 pund (ca. 1.900 kroner) for et dobbeltværelse på hotellet.

Politiken var inviteret af VisitBritain.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden