Mellem en og tre gange hvert år tager en dansker kontakt til Danmarks Skiforbund, fordi han eller hun er blevet sagsøgt efter et sammenstød med en anden skiløber på pisten. Det fortæller Kenneth Bøggild, administrationschef i Danmarks Skiforbund.
»Det kan være en fortvivlet far, der ringer, fordi hans datter er pålagt at møde i retten i München«, siger Kenneth Bøggild.
Skiforbundet blev bekendt med den slags sager for cirka fem år siden, da der skete en lovændring i bl.a. Tyskland, der åbnede op for civile søgsmål. Kenneth Bøggild og andre ansatte hos Danmarks Skiforbund har også ageret som både domsmænd og rådgivere i den slags sager, hvor to skiløbere er stødt sammen og skyld og forløb skal klarlægges.
»Det er de 10 FIS-regler, den slags sager dømmes efter, og det er dem, der betragtes som den juridiske lovgivning i de her sager. Man kan se dem som en pendant til færdselsreglerne«, lyder det fra Kenneth Bøggild om det internationale skiforbunds guide kaldet FIS-reglerne, til, hvordan man bør opføre sig på pisten. Læs mere reglerne for god opførsel på pisterne i faktaboksen i venstre side.
Lars Rydskov var for to år siden på skiferie i Østrig, og på et sted hvor to pister flettede sammen, stødte han sammen med en tysk skiløber. Lars Rydskov mener, at begge skiløbere var skyld i uheldet, som kostede ham knubs og en øm skulder, mens den anden skiløber brækkede sin ene arm. Ud over en bøde på 9.000 kroner, som han skulle betale til myndighederne, blev han sagsøgt af den anden skiløber, som altså mente, at danskeren havde størst skyld i sammenstødet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her