Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Røgen fra det nærliggende H.C. Ørstedsværket gør, at der ikke kan indrettes boliger i de øverste etager af det planlagt højeste hus på Postgrunden.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skorstensrøg forstyrrer højhusplaner på Postgrunden

Der må ikke være boliger øverst i planlagt højhus.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med sine 115 meter skulle et af de kommende højhuse på Postgrunden i centrum af København have været Danmarks næsthøjeste bygning. Men måske kommer bygningen alligevel ikke til at rage så højt op som planlagt.

Det er kraftvarmeværket H.C. Ørstedsværket, der stikker - ikke en kæp, men en røgfane i hjulet på højhusplanerne. Når vinden er i den rigtige - eller forkerte - retning vil skorstensrøgen fra værket ramme de etager, der ligger fra 98 meter og op. Derfor må der ikke ligge boliger og udendørs opholdsarealer over denne højde, skriver Ingeniøren. Kraftværket ligger cirka 1,5 km i luftlinje fra Postgrunden.

»Røgen fra H.C Ørstedsværket er ikke farlig som sådan – der er ikke tale om giftig røg. Røgen fra værket indeholder stoffer, hvor der er krav til grænseværdien – hvor høj en koncentration må man udsættes for kontinuerligt. Vi kan ikke indrette boliger, hvor koncentrationen er for høj, fordi der er krav til, at man skal kunne lufte ud i sin bolig ved at åbne vinduerne,« siger Lotte Linnet, arkitekt og projektleder hos Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, der står bag lokalplanen, til Ingeniøren.

Kontorer i stedet for boliger

Det er uvist, hvordan bygherren Danica Ejendomme vil takle problemet. Og selv om der ikke må bygges boliger over 98 meter over jorden, er der andre muligheder.

»Det vil være en mulighed at lave kontorer, men der skal laves et luftindtag, der ikke generer dem, der arbejder. Man må ikke have beboelse et sted, hvor man ikke må åbne vinduet,« forklarer Lotte Linnet til Ingeniøren.

De første lejere forventes at flytte ind på Postgrunden i 2022.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden