Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

hurtiggående. Med konkurrence fra Therese Alshammar kunne Jeanette Ottesen ikke vinde sine løb i Tokyo, men stævnet var alligevel en positiv oplevelse. Arkivfoto.
Foto: BURHAN OZBILICI/AP

hurtiggående. Med konkurrence fra Therese Alshammar kunne Jeanette Ottesen ikke vinde sine løb i Tokyo, men stævnet var alligevel en positiv oplevelse. Arkivfoto.

Sport

Nu kan svømmere atter blive trætte

Resultaterne varierede fra acceptable til meget ringe, da svømmeeliten var i Japan.

Sport

Danmarks fem bedste svømmere fik sig en anderledes oplevelse og leverede en pose resultater bestående af meget blandede bolsjer, da de i weekenden var på langtur til Japan Open i Tokyo.

Verdensmesteren Lotte Friis vandt både 400 og 800 meter fri ved stævnet, hvor Jeanette Ottesen opnåede top-3-placeringer i sine tre starter, hvor hun havde konkurrence fra blandt andet den svenske verdensstjerne Therese Alshammar.

Årets Fund, kortbaneeuropamesteren Rikker Møller Pedersen, fik på andendagen revancheret en usædvanlig 23.-plads i 100 meter brystsvømning.

LÆS ARTIKEL

I 200 meter brystsvømning blev det en 3.-plads i et løb, hvor hendes mellemtid var et helt sekund hurtigere end sluttiden dagen inden.

»Der er ingen grund til bekymring af den grund. Rikke havde to starter med 20 minutters mellemrum, men det blev lavet om til en time, så hun nåede at blive kold i mellemtiden. Hun fik dagen efter vist, at det var en fejltagelse«, beretter landstræner Paulus Wildeboer om europarekordholderen.

En uvant oplevelse for svømmerne
Hollænderen fik også det udbytte af den lange tur, han havde ønsket sig.

»Det var en interessant tur, hvor svømmerne var i helt uvante omgivelser. De havde en lang rejse, de skulle kæmpe med jetlag og kendte ikke deres konkurrenter. På den måde er det en meget bedre oplevelse end bare at svømme endnu et World Cup-stævne«, siger landstræneren.

LÆS ARTIKEL

Stævnet var desuden endnu en konkurrence, hvor svømmerne måtte undvære de meget omtalte superdragter.

»Vi er inde i en periode med hård træning og kommer lige fra en træningslejr på Cypern, så resultaterne var blandede. Nogle var acceptable, andre var meget ringe. Svømmerne må bare vænne sig til den nye virkelighed: når de bliver trætte, så er de trætte og får ikke længere hjælp fra dragterne. De har for nemt svømmet hurtigt de seneste år«, siger Paulus Wildeboer.

Ottesen kunne også uden dragten

Jeanette Ottesen leverede ifølge hende selv »udmærkede resultater« og glæder sig over, at hun også kan præstere uden hjælp fra udstyret.

»Det er fedt at finde ud af, at jeg stadig er lige så hurtig under vandet nu, som jeg var med fantomdragterne. Og så var det sjovt og lærerigt at konkurrere side om side med Alshammar i hvert eneste løb«, siger Jeanette Ottesen om turen til Tokyo.

LÆS ARTIKEL

»Det var dejligt at være sammen med seriøse mennesker, og det er altid sjovt at konkurrere, men det er nu også dejligt at komme hjem til lidt mere afslappede forhold - og dansk mad«, siger Jeanette Ottesen, der forud for IOC-sessionen i København sidste år støttede op omkring Tokyos kandidatur.

Men det var før hun selv havde været i Japan og oplevet i hvor høj grad den japanske kost er domineret af nudler.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce