0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ungdommen efterlyser åben debat om ludomani: »Chancen for at vinde er monsterlille, men det er den, der fanger os«

55 unge deltog på Ungdommens Folkemøde i arbejdet med at finde de vigtigste anbefalinger til forebyggelsen af ludomani blandt unge. Tirsdag blev anbefalingerne afleveret på Christiansborg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Unge gambler i en tidligere og tidligere alder. Det foregår især på nettet og mobilen, hvor mængden af betting-reklamer er enorm. Nu sætter ungdommen fokus på problemet ved at overrække forslag, der skal forebygge ludomani blandt unge til politikere på Christiansborg.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er linet adskillige sorte, hærgede Tiger-kaffekander op til mødet, men der bliver ikke drukket så meget kaffe, som kutymen på Christiansborg ofte foreskriver. Det er seks veloplagte og velformulerede unge repræsentanter, der mødes med fire politikere for at videregive de anbefalinger, som gruppen sammen med 49 andre unge havde udarbejdet til Center for Ludomanis workshop på Ungdommens Folkemøde 7. september. Kaffen får mindre opmærksomhed.

»Det skal tydeliggøres, at der er en risiko for at tabe. Chancen for at vinde er monsterlille, men det er den, der fanger os«

De fire politikere er Jesper Petersen (S), Jane Heitmann (V), Lisbeth Bech Poulsen (F) og Andreas Steenberg (R). Med fokuserede blikke og kun anbefalingerne printet på papir på bordet foran dem bliver punkterne argumenteret for ét ad gangen. Fælles for de unge er, at de alle havde meldt sig til workshoppen, fordi de har haft ludomani tæt på livet på en eller anden måde i deres hverdag: En havde selv spillet, en anden havde en ven, der havde gjort det, og ville gerne vide mere om, hvad det var, der havde trukket ham ud af hverdagen med vennerne. De havde alle et ønske om at være med til at debattere den tendens, der er blevet et alvorligt problem i vores samfund: at unge gambler i en tidligere alder end nogensinde før.

Problemet er større, end mange tror

»Mange unge ved ikke, hvad de spiller om, bare at de spiller om penge«, lyder det fra en af de unge mødedeltagere. Og det skyldes blandt andet reklamernes enorme indtog. De unge mener, at der skal være færre reklamer med større ærlighed.

»Det skal tydeliggøres, at der er en risiko for at tabe. Chancen for at vinde er monsterlille, men det er den, der fanger os, fordi risikoen for at tabe ikke bliver nævnt i reklamerne«, siger en af de unge.