Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

HURRA. Anders Zachariassen jubler efter en af sine 5 scoringer. Han leverede en stor indsats, også i forsvaret, og er nu på vej mod sin første VM-semifinale.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karakterbogen: VM-semifinalen næsten nået - selv om motoren hakkede i Herning og Danmark viste fodgængerhåndbold

Uha, hvor det kneb i kampen mod de lynhurtige egyptere. Danskerne kunne ikke få gang i tempoet, og Mikkel Hansen og Rasmus Lauge var ikke storspillende. Men de afgjorde alligevel kampen med superafleveringer.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Syv kampe, syv sejre, så hvad er der egentlig at være utilfreds med? Her, meget tæt på VM-semifinalen? Og efter 26-20 over Egypten?

En del forskelligt, bl.a. at det danske angrebsspil var langsomt og meget søgende; man havde svært ved at håndtere det meget offensive egyptiske forsvar, der dækkede 5-1. Det gik ud over tempoet, der var ikke knald på – det blev tit til en værre omgang fodgængerhåndbold. Det blev først bedre efter pausen, og da landstræneren valgte at spille 7 mod 6. Det gav mere liv.

Det var ikke prangende på højt niveau mod Ungarn, og det var det heller ikke i denne kamp mod Egypten. At det lykkedes at stresse det danske hold i den grad, kan virke bekymrende inden onsdagsmødet mod Sverige.

Og så var det en kamp, hvor de danske målmænd var helt ’almindelige’ – og almindelighed er der ikke plads til, hvis man vil i VM-finalen.

1. Niklas Landin 2

Ikke nogen overdådig indsats. Men han fik heller ikke megen hjælp, da de egyptiske skytter ofte blev bragt i frie skudpositioner. Blev taget ud 10 minutter efter pausen.

16. Jannick Green 2

Klarede 2 straffekast, men fik ellers ikke fat i meget. Det går op og ned for målmændene, der er meget afhængige af forsvarets indsats.

4. Magnus Landin 7

Han leverer den ene solide præstation efter den anden. Både i angrebet og forsvaret. Han scorede 4 mål i denne kamp, 3 fra fløjen og 1 på straffekast, da Mikkel Hansen havde svigtet 2 gange. Blev også brugt som den fremskudte spiller i 5-1-opdækningen. Arbejdede i samtlige 60 minutter.

6. Casper U. Mortensen U.B.

Kom ikke på banen.

10. Nikolaj Markussen U.B.

Kom ikke på banen.

11. Rasmus Lauge 7

Scorede blot 1 mål, misbrugte 2 skud. Skal det virkelig g ive et 7-tal? Ja, fordi Lauge ganske som Mikkel Hansen stod for afleveringerne til de – rundt regnet – 26 danske mål. Nej, han satte ikke et flot tempo, og det eksplosive i hans spil var ikke til at få øje på, men boldøjet med de snedige afleveringer var på plads.

14. Anders Zachariassen 7

Glimrende indsats med 7 mål på 7 forsøg fra stregen, godt fodret af Lauge & Hansen, det kreative partnerfirma. Og så arbejdede han hårdt og kontant i forsvaret. Zachariassen er en spiller af hjertet, han kæmper til sidste kraftdråbe.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

17. Lasse Svan 7

Højrefløjen fik gode bolde at arbejde med efter pausen da Nikolaj Øris kom på banen. Det resulterede i 4 klassiske Svan-scoringer, og han viste desuden stor opmærksomhed i forsvaret. En pålidelig indsats.

21. Henrik Møllgaard 4

Han blødte for Danmark med en flænge under højre øje. Midterforsvaret stod ganske godt, men havde dog sine vanskeligheder med de meget levende egyptiske bagskytter.

22. Mads Mensah 4

Fik scoret 2 mål, brændte også et par skud og blev ramt af en udvisning. Fik på pladsen som højre back ikke gjort Lasse Svan farlig i første halvleg.

23. Henrik Toft 2

Det blev ikke til mange minutter på banen, men han kommer længere ind i turneringen. Og mon ikke der bliver mere brug for ham i kampen mod Sverige? Det er tænkeligt.

24. Mikkel Hansen 7

5 mål, glimrende. 2 brændte straffekast, hhmmm. Nok til et 7-tal? Ja, når man lægger mere end en håndfuld målgivende afleveringer ind i regnskabet. Hansen ved godt selv, at det kneb med tempoet. At der ikke var den energi i spillet, som der burde. Men efter pausen tog Hansen & Lauge ’sig sammen’. Og det reddede sejren hjem i samarbejde med gode afsluttere.

25. Morten Olsen U.B.

Annonce

Kom ikke på banen.

26. Johan Hansen U.B.

Kom ikke på banen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

31. Nikolaj Øris 7

Smagte lidt på kampen i første halvleg, men efter pausen var han der hele tiden. Han bidrog med 3 mål, og med overbliksstærkt spil fik han også gjort sin fløj farlig. En god indsats.

34. Simon Hald 4

Ydede igen en god indsats i forsvaret ved siden af Møllgaard og Zachariassen. Desuden scorede han 2 mål. Simon Hald er ved at etablere sig på det danske landshold.


Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden