Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den danske landsholdsmålmand Frederik Andersen og hans holdkammerater kommer ikke til kæmpe for at blive i A-gruppen ved forårets VM.

Corona-effekten slår til: Mændenes ishockey-VM i Schweiz bliver aflyst

Følg med i strømmen af nyheder fra sportens verden.

Sport

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ishockey. Der bliver ikke noget A-VM for mænd til maj. Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) skriver lørdag på sin hjemmeside, at verdensmesterskaberne, der skulle afholdes i Schweiz, aflyses grundet udbruddet af coronavirus. Aflysningen kommer ikke som den store overraskelse. IIHF har allerede aflyst kvindernes A-VM, som skulle være spillet fra slutningen af marts, samt seks VM-turneringer på lavere niveau i marts og april.

DIU-formand Henrik Bach Nielsen frygter for dansk ishockey-VM i 2025 efter aflysningen af årets VM i Schweiz. »Der er på ingen måde taget en beslutning om noget som helst. Nu skal vi lige have røgen til at lægge sig fra det her. Men det er klart, at der kan komme en fordeling fra 2021 og frem, hvor man gerne vil have Schweiz ind igen. Og ja, det sætter også vores VM i 2025 under pres«, siger Henrik Bach-Nielsen.

Alberto Lingria/Ritzau Scanpix
Foto: Alberto Lingria/Ritzau Scanpix

Paulo Dybala er den tredje Juventus-spiller, der er testet positiv for coronavirus.

Fodbold. Norditalien er Europas epicentrum for spredningen af coronavirus lige nu, og i den Torino-baserede storklub Juventus har virusset også gjort sit indtog. Først blev forsvarsspiller Daniele Rugani testet positiv for ti dage siden, dernæst var det den franske verdensmester Blaise Matuidi seks dage senere. Lørdag aften har den argentinske stjernespiller Paulo Dybala så på Twitter bekræftet, at han også er blevet testet positiv for smitte med coronavirus. »Hej alle sammen. Jeg vil gerne informere jer om, at jeg og Oriana (hans kæreste, red.) er testet positive for coronavirus. Heldigvis er vi i topform«, skriver han.

Bandy. Der blev gået til den på isen i Uppsala lørdag. Mens stort set al professionel sport i hele verden er udskudt eller aflyst på grund af udbruddet af coronavirus, blev finalerne i de svenske mesterskaber i bandy for både mænd og kvinder nemlig afholdt. Det Svenske Bandyforbund havde således valgt at gå imod strømmen og afvikle slutspillet i begge ligaer. Ganske vist for tomme tribuner, men altså med 22 spillere i aktion på en bane af is, der i størrelse kan sammenlignes med en fodboldbane, på samme tid.

Fodbold. Brønshøj-spillere tilbagebetaler dele af løn. For at hjælpe deres arbejdsgiver med økonomien under corona-udbruddet, er de af 2.-divisionsklubbens spillere, som er under kontrakt, blevet enige om at betale en del deres løn tilbage de kommende fire måneder, lyder det i et åbent brev.

Fodbold. Flere klubber fra den bedste italienske række har tænkt sig at genoptage træningen i starten af næste uge trods udbruddet af coronavirus. Napoli, Lazio og Cagliari har på deres hjemmesider annonceret, at de vil træne igen. Cagliari og Lazio vil træne fra mandag, mens Napoli går i gang igen onsdag. »SSC Napoli meddeler, at holdet genoptager træning på Centro Tecnico med en morgensession på onsdag«, skrev Napoli fredag på sin hjemmeside.

Ciro De Luca/Ritzau Scanpix
Foto: Ciro De Luca/Ritzau Scanpix

Her ses Napoli-spillerne Lorenzo Insigne, Dries Mertens og Elif Elmas under en tidligere træning. Nu skal de i gang igen under coronavirus.

Damiano Tommasi, tidligere Roma-profil og nu præsident for Den Italienske Spillerforening (AIC), mener, at det er tåbeligt af klubberne og kalder det farligt. »Jeg ved ikke, hvad de tænker på ved at forsøge at opnå en fordel ved at lade deres spillere træne. Det siger jeg uden at ville skabe en strid, for det er ikke det rette tidspunkt. At træne nu – to måneder før turneringen skal genoptages – giver ingen mening. Og det er også farligt«, siger Tommasi til foreningens hjemmeside.

Olympisk. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) bør genoverveje planen om at afvikle sommerens OL i Tokyo som planlagt. Samtidig bør atleterne blive inkluderet i drøftelserne. Sådan lyder det fra den internationale spillerforening World Players Association (WPA). Den repræsenterer cirka 85.000 atleter i over 60 lande. Meldingen kommer, efter at IOC og de japanske arrangører i denne uge har afvist opfordringer om at udsætte eller aflyse OL på grund af udbruddet af coronavirus.

»Med hele verden ramt af en epidemi kræver afholdelsen af kæmpestore sportsarrangementer, heriblandt OL, et grundigt eftersyn og bredere konsultation, end der forekommer lige nu, blandt andet med atleterne og deres repræsentanter«, siger administrerende direktør i WPA Brendan Schwab ifølge Reuters. »IOC bør udvide dens dialog med alle dem, der er påvirket, ud over sponsorer og regeringer, til en åben proces med alle involverede, der ligestiller spillerforbund, atleternes repræsentanter, og alle andre, der er udsat«.

Fodbold. Parken Sport & Entertainments økonomiske resultater i 2020 vil blive påvirket negativt af udbruddet af coronavirus, men det er uvist i hvor høj grad. Derfor suspenderes forventningerne til selskabets resultat i år. Sådan lyder det på FC Københavns hjemmeside.

Olympisk. Udskyd OL i Tokyo til 2021. Det er budskabet fra den seneste vært for sommerlegene, Brasilien, der havde byen Rio de Janeiro som vært i 2016. Brasiliens Olympiske Komité (COB) mener, at OL i Tokyo, der er planlagt til juli og august i år, bør udsættes i et år på grund af udbruddet af coronavirus. Brasilien, som er Sydamerikas største og mest folkerige land, mener, at en udsættelse er tvingende nødvendig. Det skyldes blandt andet, at udøverne har vanskeligt ved at forberede sig optimalt til legene. Brasiliens Olympiske Komité understreger, at den har tillid til, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) træffer de rigtige beslutninger. USA’s atletikforbund (USTAF) opfordrede lørdag også til aflysning af denne sommers planlagte OL.

Fodbold. Den kinesiske profil Wu Lei, som spiller for spanske Espanyol, er smittet med coronavirus. Det bekræfter Det Kinesiske Fodboldforbund (CFA) lørdag. »Wu Lei har milde symptomer og bliver i øjeblikket behandlet«, oplyser CFA og tilføjer, at nyheden er videregivet fra Espanyol. »Det Kinesiske Fodboldforbund har opretholdt tæt kommunikation med Wu Lei og klubben og vil stille al nødvendig hjælp til rådighed«, lyder det fra CFA.

Annonce

Tony O'brien/Ritzau Scanpix
Foto: Tony O'brien/Ritzau Scanpix

Den sydafrikanske tennisstjerne Kevin Anderson mener, at det under coronavirussen forpligter at være et kendt navn, som via f.eks. de sociale medier kan sende de rigtige signaler til følgerne.

Tennis. Den sydafrikanske topspiller Kevin Anderson er sikker på, at hans sports kendte navne kan spille en vigtig rolle i at udbrede de rigtige budskaber under coronavirus. »Brandene i Australien tidligere i år var en katastrofe, og vi forsøgte at hjælpe, men med coronavirus kæmper vi mod en anden og langt større modstander. Noget, der er meget større end vores sport. Det vigtigste budskab må være at gøre alt for at holde sig rask. Profiler med mange følgere på de sociale medier har et ansvar for at sende de rigtige signaler ud og følge op på den internationale udvikling af sygdommen. Mange vil have store tab, men på den anden side af coronavirus tror jeg alligevel, vi vil komme stærkt tilbage«, siger Kevin Anderson til atptennis.com.

Fodbold. Midtbanespilleren Jakob Poulsen var anfører og en stor profil for FC Midtjylland, men under Kenneth Andersens tid som cheftræner blev Poulsen pludselig skubbet ud på bænken. Det fik ham til i september 2019 at tage på udlandseventyr i Australien, da han skrev en etårig kontrakt med Melbourne Victory. Det bliver dog ikke til mere end den ene sæson i Australien. »Jeg tror, at tre spillere har kontrakt i næste sæson, så nu er de i gang med at forlænge med dem, der skal forlænges med, og jeg er ikke en af dem. Så vi vender snuden hjem mod Danmark«, siger Jakob Poulsen til Tipsbladet.dk.

Fodbold. FC Midtjylland har forlænget aftalen med Manjrekar James. FCM og James har nu papir på hinanden frem til udgangen af 2023.

NFL. Widereceiveren Emmanuel Sanders skal efter planen til New Orleans Saints. Det oplyser den 33-årige NFL-spiller til ESPN fredag. Sanders oplyser videre, at han er gået med til en toårig kontrakt. Ifølge ESPN står Sanders til at tjene op mod 19 millioner dollar svarende til godt 132 millioner kroner, hvoraf de 16 millioner dollar er garanteret, i den toårige aftale.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden