0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

DIF fylder 125 år: Jeg er altså lidt stolt af, at idrætten har vist sig at hænge så godt sammen i en krisetid

Danmarks Idrætsforbund fylder 125 år i dag og midt en fragmenteret hverdag, hvor eliteidrætten kan samle nationen, mener DIF’s direktør, Morten Mølholm. Samtidig kan coronakrisen måske synliggøre et behov for at udvikle foreningslivet i en mere fleksibel retning.

FOR ABONNENTER

Det var en ubarmhjertigt kold vinterdag. En gruppe mænd var 14. februar 1896 samlet på Søpavillonen, der majestætisk tronede med sine tårne og krummelurer på broen ved Peblinge Sø i København. Bygningen var netop anlagt af Kjøbenhavns Skøjteløberforening, det var det perfekte sted at holde møde, for det handlede om idræt.

En af mændene havde sit mørke hår strøget tilbage og overskæggets ender rullet sammen i bue spidser. Hans navn var Eugen Stahl Schmidt. Oprindelig var det ham, den gæve roer, der havde taget initiativ til mødet, der også talte repræsentanter for »boldspil, fodsport, vægtøvelser, brydning, gymnastik, boksning og skøjteløb«, som det hed sig. Målet havde han klart skrevet i en tidligere invitation:

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce