0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Albert Gea/Ritzau Scanpix
Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix

Efter at have været i Barcelona gennem 20 år er Lionel Messi nu på vej væk fra den spanske storklub.

Lionel Messi forlader Barcelona

Det er ikke kun i Tokyo, at der sker ting i sportens verden. Her er seneste nyt.


Fodbold. Lionel Messi kommer ikke til at skrive under på en ny kontrakt med FC Barcelona. Det meddeler den spanske fodboldklub torsdag på sin hjemmeside. FC Barcelona skriver, at klubben og spilleren er enige om en aftale, men at det ikke kan lade sig gøre at beholde den 34-årige argentiner, som seks gange er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller.

Messi havde kontraktudløb med udgangen af juni i år. Klubben angiver, at det ikke er muligt at forlænge samarbejdet, blandt andet på grund af de finansielle regler som klubberne i La Liga i Spanien er underlagt.

»Selv om FC Barcelona og Lionel Messi er blevet enige, og begge parter har en klar intention om at underskrive en ny kontrakt i dag (torsdag, red.), kan dette ikke lade sig gøre på grund af finansielle og strukturelle forhindringer (den spanske ligas regler, red.)«, lyder det i en meddelelse på hjemmesiden.

»Som et resultat af denne situation kommer Messi ikke til at blive i FC Barcelona. Begge parter beklager dybt, at spillerens og klubbens ønske ikke vil gå i opfyldelse. FC Barcelona udtrykker sin helhjertede taknemmelighed over for spilleren for hans bidrag til, at klubben er vokset, og ønsker ham alt det bedste i fremtiden i hans privatliv og hans professionelle liv«, skriver klubben.

Mandag i denne uge udtrykte FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, ellers optimisme i forhold til at forlænge samarbejdet. »Vi gør alt, hvad vi kan, og det skrider fint frem. Leo ønsker at blive i Barcelona, og vi vil gøre alt, hvad vi kan«, sagde Joan Laporta til Reuters.

Lionel Messi har tilbragt omkring 20 år i FC Barcelona. Argentineren har siden sin førsteholdsdebut i 2004 spillet 778 førsteholdskampe, hvor han har scoret 672 mål. I Messis tid i klubben har FC Barcelona vundet La Liga ti gange, mens det er blevet til syv sejre i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, og fire triumfer i Champions League.

Han har desuden været med til at vinde VM for klubhold tre gange.

Richard Heathcote/Ritzau Scanpix
Foto: Richard Heathcote/Ritzau Scanpix

Jack Grealish er en af de mest populære engelske spillere hos publikum i Premier League.

Fodbold. Det kommer ikke til at skorte på offensivt talent i Manchester City i den kommende sæson. De engelske mestre meddeler på Twitter, at klubben har købt Aston Villas Jack Grealish. Den engelske landsholdsspiller, der var med ved EM tidligere i sommer, har fået en seksårig kontrakt, skriver Manchester City.

Transfersummen er ikke offentliggjort, men ifølge britiske medier kommer handlen til at løbe op i omkring 100 millioner pund, cirka 875 millioner kroner. Hvis det holder stik, vil han være den dyrest indkøbte spiller nogensinde i Premier League.

Den 25-årige offensivspiller har været i Aston Villa, siden han var dreng, kun afbrudt af en periode som udlejet til Notts County. Jack Grealish har spillet 12 A-landskampe for England, og han blev skiftet ind i EM-finalen mod Italien, som England tabte efter straffesparkskonkurrence.

Han nåede at spille 185 ligakampe og score 29 ligamål for Aston Villa.

Cykling. Årets vinder af Tour de France Tadej Pogacar kommer ikke til at gå efter Grand Tour-sejr nummer to i år. Sloveneren, der tog bronze ved landevejsløbet til OL, springer nemlig Vuelta a Espana over, oplyser han i en video på Twitter, som UAE Emirates-holdet har delt. »Jeg er tilbage på cyklen efter nogle fantastiske uger. Jeg har hvilet lidt efter Tokyo (OL, red.). Sammen med holdet besluttede jeg ikke at køre Vueltaen. Desværre. Men jeg kommer snart tilbage til Vueltaen«, siger Tadej Pogacar.

Cykling. Det succesrige norske 2. divisionshold Uno-X med det stærke danske islæt, som fra på tirsdag er med i PostNord Danmark Rundt med den seneste sejrherre, den danske OL-sølvvinder Niklas Larsen i rollen som kaptajn, hentede sæsonens 7. gevinst, da den 26-årige nordmand Markus Hoelgaard, på den 142 km lange 1. etape i hjemlandets Arctic Race of Norway med start og mål i Tromsø, holdt hjem med et forspring på 2 sekunder. Forfølgergruppen anførtes af den etablerede norske stjerne Alexander Kristoff, der ved denne lejlighed repræsenterer landsholdet og i øvrigt fra næste år skifter arbejdsgiver fra UAE Team Team Emirates til belgiske Intermarché.

Tennis. Rafael Nadal, der med et wildcard stiller op som topseedet ved ATP-turne