0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Frank Franklin Ii/Ritzau Scanpix
Foto: Frank Franklin Ii/Ritzau Scanpix

Holger Rune buldrer videre og er i endnu en kvartfinale

De seneste nyheder fra sportens verden.

Tennis. Som nummer 124 på verdensranglisten er Holger Rune useedet i den franske challengerturnering 16eme Open d’Orleans, men nu er teenageren atter i en kvartfinale. 80 minutter tog det 18-årige Holger Rune at besejre den 31-årige litauer Ricardas Berankis (verdens nummer 106) med 6-2, 6-4. I første sæt brød Holger Rune litauerens serv to gange, men det andet forløb uden en eneste breakchance, indtil stillingen var 5-4 og Holger Rune udnyttede sin første matchbold. I kvartfinalen venter schweizeren Henri Laaksonen (nr. 118), der kom videre med en sejr over den 2.-seedede franskmand, Benjamin Bonzi (nr. 25). Blandt kvartfinalisterne er også den 35-årige franskmand Richard Gasquet (nr. 81), der i 2007 var oppe som nummer 7 på verdensranglisten.

Kano og kajak. Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg indledte VM i kajakmaraton i Rumænien med en sølvmedalje, da efter et spurtopgør med portugiseren Jopse Ramalho blev nummer 2 på den korte distance på 3,4 km, hvor Nicolai Winther blev nummer 10. Hos kvinderne blev Cathrine Rask nummer 6.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Jeg er super stolt af mit hold, sagde Anders Lind til ettu.org efter den overraskende sejr over Portugal.

Bordtennis. De danske mænd er startet fremragende ved hold-EM i Cluj i Rumænien, hvor Danmark for første gang siden 2009 er fremme med kvartfinalen og møder England i morgen kl. 15.00. Efter 3-0 over Tyrkiet forleden blev Portugal i dag ligeledes besejret med 3-0. Jonathan Groth (nr. 30 på verdensranglisten) indledte med at vinde 3-2 (11-8, 9-11, 8-11, 11-7, 11-9) over Joao Geraldo (nr. 93), hvorefter 22-årige Anders Lind (nr. 81), der brækkede to ryghvirvler i en trafikulykke i marts, overraskende vandt over Marcos Freitas (nr. 25) med 3-2 (6-11, 12-14, 11-6, 11-7, 11-6) og Tobias Rasmussen (nr. 207) lukkede holdmatchen med endnu en 3-2-sejr (11-9, 13-11, 4-11, 6-11, 11-7) over Tiago Apolonia (nr. 56). »Det var dejligt endelig igen at kunne vise, at vi kan spille med mod de allerbedste. Det var en jætteindsats af alle tre spillere at kunne slå en af favoritterne, og vi glæder os til kvartfinalen i morgen«, siger landstræner Linus Mernsten i en pressemeddelelse fra Bordtennis Danmark. England vandt 3-0 over Slovakiet med et hold bestående af Liam Pitchford (nr. 15), Paul Drinkhall (nr. 56) og Samuel Walker (nr. 96).

Golf. Efter at have været på det europæiske Ryder Cup-hold, der i søndags blev tævet stort af USA, er Tyrrell Hatton tilbage i Storbritannien i fin form. Englænderen er en af fire spillere, der deler føringen efter første runde af Alfred Dunhill Links Championship på tre forskellige baner i Skotland. Jeff Winther er bedste dansker efter en runde i 66 slag på Carnoustie, hvor Lucas Bjerregaard og Nicolai Højgaard kom rundt i 70 slag og Thorbjørn Olesen brugte 72. Søren Kjeldsen brugte 71 slag på Kingsbarns, hvor Joachim B. Hansen var 4 slag under par på sine første ni huller, men endte i 72 slag. Thomas Bjørn var eneste dansker på Old Course i St. Andrews, hvor han gik en 76’er.

Cykling. I sin første opgave efter det styrt på 7. etape i Vuelta a España, som for cirka seks uger siden kostede ham et brækket kraveben og tvang ham ud af løbet, scorede den 41-årige spanier Alejandro Valverde (Movistar) dobbelttriumf, da han både var først over stregen og erobrede førertrøjen på den 180 km lange 3. etape i Giro di Sicilia. Triumfen ledsagedes imidlertid af en ny uheldig oplevelse, idet den spanske veteran styrtede efter målpassagen stadig i høj fart, men selv om han slog den ene albue til blods, er han sandsynligvis i stand til at starte også på løbets sidste etape. Det var i øvrigt Valverdes sejr nr. 130 i karrieren, men blot den tredje i år.

Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Boksning. Kvalifikationen til OL og medaljekampe under selve legene i Rio de Janeiro i 2016 var langt henad vejen aftalt spil. Det har Det Internationale Amatørbokseforbunds (AIBA) uafhængige undersøger, Richard McLaren, fundet frem til. I første del af en rapport konkluderer den canadiske advokat, der også stod bag opklaringsarbejdet i forbindelse med den store russiske sag om statskontrolleret doping, at ledere i AIBA bevidst udvalgte kampdommere, som kunne manipuleres med henblik på matchfixing. »Der herskede en kultur af frygt, intimidering og lydighed blandt dommerne«, hedder det blandt andet i rapporten. Hvem, der nøjagtigt har stået bag unoderne, har Richard McLaren derimod ikke været i stand til at finde frem til.

AIBA har i en årrække været ledet på kontroversiel facon af et broget persongalleri. Blandt andet har usbekeren Gafur Rakhimov, som af amerikanske myndigheder er udpeget som en storspiller på det globale narkotikamarked, tidligere været præsident. AIBA blev forud for OL i Tokyo frataget retten til selv at afvikle OL-turneringen, og Den Internationale Olympiske Komité har endnu ikke garanteret at traditionssporten også er på det olympiske program i 2024 i Paris.

Håndbold. Kvindelige udøvere af strandhåndbold får nu opbakning fra kulturministrene i de nordiske lande i bikini-sagen. Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) idømte i juli idømte Norges håndboldforbund en bøde, fordi kvindelandsholdet spillede i short og ikke i bikini, som reglerne foreskriver.

Handout/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Strandhåndbold for mænd.

Mændene må derimod gerne spille i shorts. Og den forskelsbehandling skal der gøres op med, lyder det fra kultur- og sportsministrene. De har nu sendt en opfordring til Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

Handout/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Strandhåndbold for kvinder.