Emne. Nikolaj Jacobsen er kontraktligt bundet til Rhein-Neckar Löwen indtil 2020.
Foto: Lukas Schulze/picture-alliance (arkiv)/AP

Emne. Nikolaj Jacobsen er kontraktligt bundet til Rhein-Neckar Löwen indtil 2020.

Sport

Sportsdøgnet: Håndboldforbund har ikke kontaktet tysk klub om træner

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Håndbold: I danske medier er Nikolaj Jacobsen blevet udpeget til favorit som ny landstræner for det danske herrelandshold. Hans klub Rhein-Neckar Löwen har heller ikke noget problem med at han varetager tjansen som dansk landstræner, hvis han samtidig passer sit job i den tyske klub indtil kontrakten udløber i 2020. Foreløbig har bundesligaklubben dog intet hørt fra Dansk Håndbold Forbund, oplyser Rhein-Neckar Löwens talsmand, Christopher Monz, til Ritzau.

Fodbold: Liverpool-legenden Steven Gerrard er ifølge Sky Sports blandt favoritterne til at overtage managerposten i League One-klubben MK Dons. Efter to sæsoner i Los Angeles Galaxy har den tidligere engelske landsholdsanfører stoppet sin aktive karriere, og han er i gang med at færdiggøre sin træneruddannelse. Gerrard har også været sat i forbindelse med en rolle i sin gamle klub Liverpool og den skotske storklub Celtic.

Ishockey: Med en ventet sejr over bundholdet Herlev strøg Rungsted torsdag op på andenpladsen i Metal Ligaen. Efter sejren på 5-2 har Rungsted 28 point for 14 kampe. Topholdet, Aalborg, har 36 point for 14 kampe. Herlev ligger sidst med blot fem point og dermed hele ti point op til Rødovre på næstsidstepladsen.

Håndbold: Med 25-30 ude mod Dinamo Bukarest taber TTH Holstebros herrer for femte gang i syv opgør i Champions League og ligger fortsat sidst i gruppe D. Dermed lever drømmen om videre avancement kun i den yderste teori.

Fodbold: Dominic Vinicius var igen i hovedrollen, da Vejle torsdag besejrede Næstved med 2-1 og for alvor kom på sporet af toppen i 1. division. Den brasilianske angriber leverede assist, scorede og snuppede førstepladsen på topscorerlisten. Hans hold leverede med sejren den femte ligakamp i træk uden nederlag og kravlede op på 24 point. Det er kun to point efter HB Køge på den tredjeplads, som giver adgang til spillet om en plads i Superligaen.

Håndbold: Østrigeren Michael Wiederer er ny præsident for Det Europæiske Håndboldforbund, EHF. Han afløser franskmanden Jean Brihault, der falder for aldersgrænsen. Wiederer, der har været generalsekretær i EHF siden 1992, var eneste kandidat til præsidentembedet. I forbindelse med kongressen i EHF blev Henrik La Cour valgt ind i EHF's bestyrelse som den øverste politiske ansvarlige for EHF’s økonomi, og Jan Kampman blev valgt ind i Competitions Commission med ansvar for herrernes turneringer.

Tennis: Novak Djokovic vandt også sin tredje kamp ved ATP-sæsonfinalen i London. Serberen slog den belgiske reserve David Goffin i to sæt med cifrene 6-1 6-2. Hvem Djokovic skal møde i semifinalen afgøres fredag.

Golf: Jeff Winther bevarer sit kort til Europa Touren efter at han placerede sig som delt nr. 16 på tourskolen i Spanien. Top 25 kvalificerede sig til næste års Europa Tour. De fire øvrige danske deltagere Morten Ørum Madsen, Mads Vibe-Hastrup, Joachim B. Hansen og Martin Simonsen klarede ikke cuttet.

Fodbold: Borussia Dortmund ser frem til forstærkning i truppen, når det lørdag aften går løs i stormødet med Bayern München i Bundesligaen. Her forventes Marco Reus at kunne gøre comeback efter at have været ude af spillet i seks måneder med en skade i lysken.

Golf: Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen kom hæderligt fra start i European Tour-turneringen i golf i De Forenede Arabiske Emirater. Turneringen markerer afslutningen af 2016-sæsonen, og Kjeldsen og Olesen er eneste danskere i turneringen, som blev skudt i gang torsdag. Her blev Søren Kjeldsen den bedst placerede af de to danskere, da han gik banen i to slag under par, hvilket før fredagens anden runde rækker til en delt 13.-plads. Thorbjørn Olesen lavede også en bogey på hul 17, men han havde kun sat to birdies i banken forinden, så han gik banen i et enkelt slag under. Det placerer Olesen på en delt 24.-plads. Lee Westwood fra Storbritannien er bedst placerede spiller på førstepladsen med seks slag under.

Fodbold: Danny Amankwaa er i øjeblikket langtidsskadet, men det har ikke forhindret FC København i at forlænge kontrakten med kantspilleren. Torsdag meddelte superligaklubben, at parterne har forlænget samarbejdet, så Amankwaa er i FCK frem til sommeren 2018.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold. Den midlertidige engelske landstræner Gareth Southgate rykker tættere og tættere på en permanent aftale med fodboldforbundet FA. Direktøren i det engelske forbund siger til avisen The Guardian, at »Gareth er en virkelig stærk kandidat, og efter de fire seneste kampe er hans kandidatur bare blevet endnu stærkere«. Southgate var i første omgang en nødløsning, da forgængeren Sam Allardyce trak sig på grund af en skandale, hvor han opfordrede til brud på transferreglerne. Southgate er ubesejret i sine fire kampe i spidsen for England.

Badminton: Viktor Axelsen er klar til kvartfinalerne ved Super Series Premier-turneringen China Open. Den tredjeseedede dansker vandt i anden runde over Hu Yun fra Hongkong med cifrene 21-15, 21-18.

Ishockey: Odense Bulldogs har suspenderet direktør Kristoffer Jørgensen og erstattet ham med Angus King med øjeblikkelig virkning, meddeler klubben i en pressemeddelelse. Baggrunden er, at Kristoffer Jørgensen har udtalt sig negativt til pressen om interne forhold, skriver klubben. Ifølge TV2/Fyn har Kristoffer Jørgensen givet et interview til tv-stationen om interne magtkampe. Tidligere i november sagde Kristoffer Jørgensen sin stilling op med virkning fra 30. april 2017.

Cykling: Casper Folsach og Frederik Rodenberg Madsen kan opleves som par, når det københavnske seksdagesløb køres i Ballerup Super Arena til januar. De to ryttere var med til at vinde OL-bronze i 4000 meter holdforfølgelse I Rio, og de bliver et af fire danske par, der deltager i den 55. udgave af løbet, der køres fra 26. januar.

Håndbold: FC Midtjyllands håndboldkvinder i Primo Tours Ligaen får glæde af stregspilleren Sabine Pedersen frem til sommeren 2018, meddeler klubben i pressemeddelelse. Oprindeligt havde kontrakten mellem parterne en klausul om, at den kunne ophæves inden februar 2017, men den klausul er droppet.

Fodbold: Onsdag sagde Per-Mathias Høgmo farvel som norsk landstræner i fodbold, og torsdag fik Norges Fodboldforbund (NFF) ny generalsekretær. Her blev Pål Bjerketvedt præsenteret som ny mand i jobbet, og han kommer med en baggrund som chef for det norske nyhedsbureau NTB.

Ishockey. Lars Eller og Washington Capitals fik has på deres scoringskrise, da holdet ydmygede de forsvarende Stanley Cup-vindere Pittsburgh Penguins med 7-1. Så mange mål er der ikke scoret mod Penguins siden maj 1995. Eller fik godt 12 minutter på isen, men fik blev hverken noteret for mål eller assists.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Badminton. Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen gjorde kort proces i anden runde ved China Open i badminton. Her besejrede det fjerdeseedede danske par sikkert Jhe-Huei Lee og Yang Lee fra Taiwan i to sæt med 21-16, 21-7 natten til torsdag dansk tid. Dermed er danskerne videre til kvartfinalen i turneringen, hvor modstanderen endnu ikke er fundet. I damedouble var der også kvartfinaleplads til Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, som måtte ud i tre sæt for at besejre Anggia Shitta Awanda og Mahadewi Istirani Ni Ketut fra Indonesien. Her vandt danskerne 21-17, 17-21, 21-15.

Amerikansk fodbold. Den tidligere danske NFL-kicker Morten Andersen er endnu en gang med i kapløbet om at blive optaget i Hall of Fame. I går barberede NFL antallet af nominerede ned fra 94 til 26 med den Struer-fødte kicker blev de tilbageværende. NFL optager hvert år mellem fire og otte mand i Hall of Fame. Om Morten Andersen, der har spillet flere kampe og scoret flere field goals end nogen anden i sportens historie, bliver optaget, afsløres 4. februar næste år - dagen før Super Bowl.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce