0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mogens Berger
Foto: Mogens Berger

Sprinteren Jens Smedegaard var engang Danmarks hurtigste mand, men i dag følger han ikke meget med i atletikkens verden. Han sætter sig i stedet på cyklen. Her ses han vinde DM på 200 meter på Østerbro Stadion i 1975, hvor han også blev kåret til Årets Fund.

Han blev suget med frem af verdensrekordholderen. Først 41 år senere er hans rekord nu blevet slået

Efter mere end 41 års levetid er en dansk supertid mændenes i 200-meter-løb blevet slettet af en talentfuld teenager, men fortidens bedste sprinter tager det ganske afslappet.

FOR ABONNENTER

Det skete en efterårsdag i 1979. På en højt beliggende bane i Mexico City (2.250 m) leverede en dansk løber en helt forrygende præstation over 200-meter-distancen, og tiden, han fik noteret – en markant dansk rekord på 20,52 sekunder – skulle vise sig at være langtidsholdbar. Nu eksisterer den bare ikke længere.

Forleden lykkedes det således 19-årige Tazana Mikkel Kamanga-Dyrbak at løbe samme distance i tiden 20,48 sekunder under et stævne på National Heroes Stadium i Zambias hovedstad, Lusaka (1.279 m), og dermed er det hans navn, der nu er at finde det sted på rekordoversigten, hvor der i godt fire årtier har stået Jens Smedegaard.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu