Brian Nygaard får nyt topjob

Den tidligere direktør for Leopard Trek skal være kommunikationschef på det ny australske hold GreenEDGE.

Cykling

Trods afskeden i utide fra jobbet som administrerende direktør for det luxembourgske mandskab Leopard Trek er Brian Nygaard atter at finde i cykelsporten næste sæson.

Umiddelbart efter at skilsmissen mellem den 37-årige dansker og pengemanden bag kollektivet omkring brødrene Andy og Fränk Schleck blev kendt, forlød det, at Brian Nygaard indgik i planerne for det ny australske projekt GreenEDGE, men ingen af parterne ønskede at bekræfte dette.

Nu har ledelsen på GreenEDGE imidlertid tilkendegivet, at Nygaard er ansat på posten som kommunikationschef, hvilket indebærer, at vender tilbage til den rolle, som han oprindelig havde gennem otte år hos Bjarne Riis og siden kortvarigt på britiske Sky.

Overflødig hos Leopard Trek
Samarbejdet mellem belgieren Johan Bruyneel, den hidtidige belgiske chef for Team RadioShack, der lukker med sæsonens udgang, og Flavio Becca gjorde Brian Nygaard overflødig, men ny skal han altså være med til at lancere endnu et nyt hold på den professionelle cykelscene.

LÆS OGSÅ GreenEDGE har som øverste chef Shayne Bannan, der har en stor del af æren for den formidable udvikling australsk cykelsport har oplevet i det seneste par årtiner, mens det er den tidligere toprytter og mangeårige sportsdirektør Neil Stephens, der har det overordnede sportslige ansvar. GreenEDGE er et af de syv mandskaber, der ansøger om ProTeam license for 2012, så det kan operere på højeste globale niveau. 23 ryttere har skrevet kontrakt

Foreløbig er det officielt, at 23 ryttere har skrevet kontrakt med holdet. Det drejer sig om følgende 15 australiere Stuart O’Grady (Leopard Trek), Baden Cooke (Saxo Bank-SunGard), Simon Gerrans (Sky), Robbie McEwen (RadioShack), VM-sølvvinderen Matt Goss og Leigh Howard (HTC-Highroad), Allan Davis og Simon Clarke (Astana), Wesley Sulberger (FDJ), Mitchell Docker (Skil-Shimano), Jack Bobridge, Brett Lancaster, Matthew Wilson samt Cameron og Travis Meyer (Garmin-Cervélo). Desuden canadieren Svein Tuft (Spidertech), belgieren Jens Keukeleire (Cofidis), hollænderne Jens Mouris (Vacansoleil), Sebastian Langeveld og Pieter Weening (Rabobank), schweizeren Michael Albasini (HTC Highroad), litaueren Tomas Vaitkus (Astana) og den nyprofessionelle Daniel Teklehaimanot, Eritrea.FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden