0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skiferie med kæresten, hemmelige tricks og generel glæde er kometens brændstof på den videre færd mod tinderne

Søren Kragh Andersen er en af dansk cykelsports unge himmelstormere, der er omgærdet af store forventninger – også af sine egne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Små, hemmelige trick skal gøre Søren Kragh Andersen endnu skrappere på enkeltstarterne.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skiferie i de østrigske Alper omkring jul med sin tysk-luxembourgske kæreste Jenna.

En håndfuld nye, udspekulerede hemmelige »tricks« – som han selv kalder dem – omkring sine aktiviteter på tempocyklen.

Og generelt en tilværelse fyldt af glæde og tilfredshed.

Det fremhæver sidste sommers danske Tour de France-hovedperson i den hvide ungdomstrøje gennem 7 dage Søren Kragh Andersen som væsentlige ingredienser i det brændstof, der skal fyre yderligere op under den videre færd mod tinderne i international cykelsport.

Specielt det første element rummer en radikal ændring i Søren Kraghs liv, for efter i næsten to år at have været logerende hos ægteparret med en solid cykelfortid Rikke Sandhøj og Brian Bistrup, som længe har været bosiddende i Luxembourg, er han flyttet sammen med Jenna, ligeledes i Luxembourg, og det har bl.a. medført en omlægning af vinterrutinerne.

Ville have holdets godkendelse

»Vi ville gerne på en skiferie sammen, men jeg skulle selvfølgelig lige rådføre mig med holdet, for jeg kan ikke bare uden videre sige til min træner, at nu tager jeg fire dage, hvor jeg ikke rører cyklen«, fortæller Søren Kragh Andersen.

»Jeg var klar over, at jeg rent fysisk ville kunne få en del ud af at stå på ski, og vidste også, at Bjarne Riis i sin tid brugte det på sit hold. Men jeg ville ikke bare kaste mig ud i det uden videre. Så jeg fik det lige clearet med holdet, og Jenna og jeg havde en fantastisk tur til Sölden«.

»Det var en afstikker fra hverdagen, som er med til at give ny inspiration. Overordnet har jeg trappet lidt ned på vintertræningen på cyklen. Den skal først intensiveres nu, og jeg har en meget klar fornemmelse af, at der venter en spændende sæson forude«.

En understregning af, at han er på sikker kurs mod nye højder, leverede den 24-årige dansker, der sin unge alder til trods allerede skal i gang med sin fjerde sæson på højeste niveau for Team Sunweb, da han for tre måneder siden bragede en effektfuld finish af i storløbet Paris-Tours og jublende krydsede stregen 25 sekunder foran den hollandske Flandern Rundt-vinder Niki Terpstra som nærmeste rival.

Typisk Søren Kragh-afslutning

Det var en typisk Søren Kragh-afslutning, som han også stillede til skue, da han i juni på 6. etape i Tour de Suisse splittede en udbrydergruppe og nåede i mål 10 sekunder inden australieren Nathan Haas. Og det er denne offensive, kraftmættede stil, der har formet ham til en af Danmarks – og Team Sunwebs – mest spændende aktører på den globale scene.

Danskeren har allerede ved flere lejligheder bevist, at han også hører hjemme blandt verdens bedste temporyttere. Således blev han på den 34 km lange, afsluttende enkeltstart i Tour de Suisse først i 11. time henvist til andenpladsen med 19 sekunder af schweizeren Stefan Küng.

Desuden imponerede han ved at blive nr. 5 efter Dumoulin og Team Skys stjernetrio Chris Froome, Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski på de 31 km til Espelette, som rundede de tre ugers strabadser i Tour de France af. Men Søren Kragh stiler efter at gøre det