Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Bjarne Riis strøg til tops i Tour de France i 1996 og indrømmede nogle år senere, at han havde dopet sig i størstedelen af karrierens storhedstid.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bjarne Riis vil med til Tour de France, og skulle det glippe, går han nok ud i vejkanten og kigger på

Bjarne Riis vil arbejde for at få Team Waoo bragt i spil til en plads i Tour de France i 2021.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis drømmer om at have en rolle, når Tour de France i 2021 lægger vejen forbi Danmark og cykler tre etaper.

Det siger han i et interview på Team Waoos facebookside.

»Det er fantastisk. Det er rigtig stort for Danmark, dansk idræt og dansk cykelsport. Som dansker og tidligere World Tour-holdejer og i dag holdejer på et lavere niveau skal man da være et skarn, hvis man ikke har en drøm om at være med til en Tour-start i Danmark«.

»Det er ikke noget, der bare lige lykkes, det kræver en masse forberedelse og arbejde, hvis det skal kunne lade sig gøre, men samtidig vil jeg mene, at det er helt okay at have ambitionerne«, siger Bjarne Riis.

Hans hold kører på kontinentalniveau, hvilket er det tredjehøjeste i cykelsporten.

Ud over at holdet skal løftes til prokontinentalniveau, skal holdet også have held til at få et wild card af Tour-ledelsen for at kunne deltage.

Til B.T. siger Bjarne Riis, at han betragter sit hold som et talenthold, men ikke et Tour-hold. Det kan det dog nå at blive i løbet af de næste to år.

Ender vinderen af løbet i 1996 ikke med at få et hold med til Touren i 2021, vil han følge løbet som cykelfan.

»Hvis jeg ikke bliver inviteret eller selv deltager med et hold, så stiller jeg mig nok ud i vejkanten og kigger, mens jeg svinger med et lille flag«, siger Bjarne Riis til B.T.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden