Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ministre, borgmestre, regionsledere og kongelige førte an ved pressemødet på rådhuset i hovedstaden.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 citater om det danske Tour-eventyr: Jellingestenene, Michelin-stjernerne, Orange Scene og en skuffet fynsk borgmester

Tour de France i 2021 starter i Danmark, hvor centrale personer tæt på processen er meget optimistiske.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tour de France starter i København og Danmark i 2021. Det blev slået fast foran den danske verdenspresse på Københavns Rådhus torsdag formiddag.

Mens de internationale reaktioner på den danske Grand départ er svære at få øje på, så havde en lang række markante danskere med politisk eller økonomisk interesse i den kommende begivenhed let ved at blive begejstret over udsigten til at få besøg af Tour de France-karavanen om to et halvt år.

10 citater om den danske Tour-start

»Cykling er unik derved, at landet er banen. Jeg tror, at mange genkender, at når de ser Tour de France fra Danmark af, så er det ikke, fordi vi alle er vilde med cykling. Så er det, fordi vi elsker at se landskaber og høre historierne… Nu bliver kameraet vendt den anden vej, og nu er det hele verden, der skal se på Danmark og høre deres udgave af Jørn Mader fortælle om Jellingestenene, og om hvor mange Michelin-stjerner vi har«.
Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

»Det er endnu en bekræftelse på, at vores ry langt overgår vores størrelse. Det er helt uhørt, at vi på så kort tid har formået at hente både verdens største cykelløb, VM i ishockey, VM i håndbold og EM i fodbold til Danmark«.
Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF)

»Den fantastiske tv-eksponering, der ligger i touren, kan bruges til at fortælle historien om Danmark som cykelnation«.
Lars Lundov, Direktør i Sport Event Denmark

»Vi har glæde for cyklen. Vi er en cykelnation, så det er åbenbart, at vi skal have Grand Départ. Her får vi Danmark som et stadion, der folder sig ud foran ens cykel. At jeg så har franske rødder, gør mig ekstra glad«.
Kronprins Frederik, medlem af den Internationale Olympiske Komité

»Dette er en unik mulighed for at vise verden vores fantastisk natur, kulturarv og fællesskab med vikingeskibsmuseet, domkirken og festivalens Orange Scene. Kulturliv, turisme og forretninger vil nyde godt af opmærksomheden længe efter, feltet har forladt byen«.
Joy Mogensen (A), borgmester i Roskilde Kommune

»Jeg synes, det er fantastisk, at vi kan give de syddanske borgere mulighed for at opleve den enorme begivenhed, som Tour de France er. Med to etaper i Region Syddanmark kan vi også vise en række unikke seværdigheder frem for et globalt publikum, eksempelvis Nyborg Slot eller Jellingestenene og Christiansfeld, der begge er en del af UNESCO’s verdensarv«.
Stephanie Lose (V), regionsformand i Region Syddanmark

»Jeg er helt overbevist om, at en københavnsk Tour-start samt alle de aktiviteter, vi kommer til at lave i den forbindelse, kan give lyst og mod til endnu mere bevægelse i det daglige københavnerliv«.
Franciska Rosenkilde (Å), kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune

»I Düsseldorf (Tour-start i 2017, red.) fik man en PR-værdi på 3,3 milliarder kroner. Der er mere end dobbelt så meget, som VisitDenmark skaber på et helt år… I Düsseldorf var de direkte indtægter på en halv milliard kroner«.
Anders Rosbo, kommunikationschef i VisitDenmark

»Gastronomi, grønne løsninger, design og kultur er nogle af vores styrkepositioner, som vi skal sælge os på, da det er det, som tiltrækker de højtforbrugende turister«.
Tine Roed, direktør i Dansk Industri

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

En lille fynsk nedtur

I Odense, der blev fravalgt som målby, da Tour-ledelsen af »sportslige årsager«, som Tour-direkør Christian Prudhomme forklarede på Københavns Rådhus, havde det som krav, at der skal være mål så tæt på Storebæltsbroen som muligt, finder man dog en smule skuffelse.

»For det første er jeg inderst inde glad for, at Tour de France kommer til Danmark, og det kommer til Fyn. Men når det er sagt, så er jeg selvfølgelig også ærgerlig over, at Odense ikke blev målby, da det var den ambition, vi gik ind med i forhandlinger med staten… Vi har lagt en del mandetimer i at lave forarbejdet. De timer kommer jo ikke tilbage igen, men jeg glæder mig over løbet kommer til Fyn, og det tager jo ikke mere end 15 minutter i toget at tage til Nyborg«.
Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune

 • Tour de France 2021 indledes 2. juli i København, mens de resterende to etaper på dansk jord køres 3. juli fra Roskilde til Nyborg og 4. juli fra Vejle til Sønderborg.

Politiken/Ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden