Jesper Møller, formand i DBU, skulle med egne ord »holde snitterne væk«. Det var kriteriet, for at tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt ville være formand for DBU’s Kvindekommission. Mandag var formanden fløjet ind til Viborg fra London for i fællesskab med resten af kommissionen at fremlægge kulminationen på deres knap 20 måneders arbejde – rapporten ’Gå efter guldet’.
Udover det allerede omdiskuterede forslag – at alle de danske Superligaklubber skal etablere elitekvindehold i løbet af de næste fem år for at relancere den bedste kvindelige liga, som Politiken skrev om mandag – indeholder rapporten en række andre målsætninger og løsningsforslag til, hvordan pige- og kvindefodbolden i fremtiden skal udvikle sig i forhold til størrelse, kvalitet og økonomi.
»Ingen sportsgren er nogensinde blevet svækket af at have en stærk kvindeside«, som Helle Thorning-Schmidt sagde i sin landsholdsrøde trøje.
Eliten skal styrkes ved en relancering af den bedste kvindelige liga, der skal uddannes flere kvindelige elitedommere, som får mere i løn, og landsholdet skal have tilført flere økonomiske ressourcer. I forhold til bredden skal alle danske fodboldklubber inden for fem år have tilbud til piger og kvinder, der skal være et specifikt spor med fokus på piger og kvinder på DBU’s træneruddannelser, og DBU skal finde en strategi, som målretter piger med anden etnisk baggrund end dansk.
Derudover skal DBU reformere sig selv internt. Bestyrelsen fra 2025 skal bestå af mindst 30 procent kvinder, unionen skal udvikle en ny kommunikationsstrategi for pige- og kvindefodbold, og de skal gøre mere for at fremme kommercielle partnerskaber specifikt for piger og kvinder.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her