Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Paris Saint-Germain er også omstridt på grund af enorme kontrakter til stjerner som brasilianske Neymar og franske Kylian Mbappé.
Foto: Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Paris Saint-Germain er også omstridt på grund af enorme kontrakter til stjerner som brasilianske Neymar og franske Kylian Mbappé.

Frankrigs største fodboldklub får bøde i sag om raceregistrering

Paris Saint-Germain slipper billigt, da det ikke kan bevises, at der er foregået diskrimination i klubben.

Fodbold

Den franske storklub PSG skal betale cirka trekvart millioner kroner i bøde, fordi klubben har ført et register over unge talenters racebaggrund.

Det franske website Mediapart har via Football Leaks publiceret dokumenter, der viser, at PSG i kontrakter med ungdomsspillere har anført, hvilken racemæssig baggrund de tilhører. Det er i Frankrig forbudt at indsamle den slags data.

Den franske fodboldligas (LFP) disciplinærkommission, der har uddelt bøden til PSG, meddeler dog, at storklubben ikke har anvendt nogle af disse data for at diskriminere spillerne.

LFP’s beslutning kommer efter samtaler med blandt andre en række ledere, der i perioden 2013-2018 arbejdede med PSG’s rekruttering.

Fire kategorier

I følge dokumenter, som Mediapart offentliggjorde, blev det franske mesterholds talentspejdere bedt om at placere unge spillere i en af disse fire kategorier: Fransk, nordafrikaner, sort afrikaner, vestindisk.

I november sidste år erkendte PSG, at denne registrering havde fundet sted, og ledelsen fordømte fremgangsmåden, som den fastslog, at den ikke vidste eksisterede.

»Der er ikke nogen sag om diskrimination, der kan dokumenteres«, har Sebastian Deneux fra disciplinærkommissionen ifølge bbc.com meddelt på en pressekonference. »Det drejer sig mere om klodsede personlige fejl og kollektiv forsømmelighed«.

Paris Saint-Germain har tidligere oplyst, at klubbens ledelse ikke var informeret om, at der fandtes en sådan etnisk registrering i rekrutteringssystemet. Og PSG-direktør Jean-Claude Blanc er heller ikke blevet straffet i sagen.

»Så vidt vi kan se, så har PSG ikke benyttet informationerne til nogen form for diskrimination«, siger Sebastian Deneux.

PSG mod nyt mesterskab

PSG fører i øjeblikket den franske liga med 7 point ned til Lille på andenpladsen, selv om holdet har spillet to kampe færre end konkurrenten, og 12. februar skal de franske mestre en tur til Old Trafford for at møde Manchester United i den første Champions League-ottendedelsfinale.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden