Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Daniel Leal-olivas/Ritzau Scanpix
Foto: Daniel Leal-olivas/Ritzau Scanpix

Andreas Christensen (bagerst) i duel med Malmös Markus Rosenberg. Den danske forsvarsspiller vil dog hellere spille mod typer som Premier League-topscorer Mohamed Salah fra Liverpool, Sergio Agüero fra Manchester City og Harry Kane fra Tottenham.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fifa-sanktion kan låse utilfreds dansk stjerne til Chelsea

Chelsea kan ikke købe spillere i de kommende to transfervinduer, og har appelleret dommen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske landsholdsspiller Andreas ’AC’ Christensen spillede torsdag aften for 8. gang i denne sæson samtlige 90 minutter for sin engelske klub Chelsea i Europa League, da englænderne avancerede til næste runde med en sejr over Malmö FF.

Men den 22-årige vil hellere matches hårdere mod de bedste angribere i Premier League og har flere gange det seneste halve år selv sagt eller ladet det sive, at han ikke ser sig selv som reserve, og derfor kan blive fristet af et klubskifte for at etablere sig som topspiller på allerøverste niveau.

Udsigten til et muligt klubskifte er nu rykket en smule længere væk, for Chelsea er af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) blevet straffet for i hele 29 tilfælde ikke at have overholdt de regler, der gælder, når man indgår kontrakter med spillere under 18 år. Fifa har undersøgt i alt 92 Chelsea-kontrakter.

Fifa’s straf lyder på et transferforbud i de kommende to transfervinduer samt en bøde på ca. 4 millioner kroner. Og når Chelsea ikke kan købe spillere, må de nøjes med det spillermateriale, de allerede har til rådighed, hvorfor transferkarantænen ikke umiddelbart ser ud til at være til Andreas Christensens fordel. Omvendt har Chelsea i øjeblikket ca. 40 spillere udlejet til andre klubber, og klubben kommer derfor næppe i kvantitativ nød lige foreløbig.

Chelsea vil dog appellere straffen, hvilket andre klubber - herunder Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid - tidligere har gjort i lignende sager, og derved kunne forhale processen og nå at indgå kontrakter med nye spillere, mens appelsagen fandt sin afgørelse.

»Chelsea FC afviser kategorisk de påståede regelbrud og vil derfor appellere afgørelsen«, meddeler klubben på sin hjemmeside.

»Chelsea har handlet i henhold til gældende bestemmelser og afleverer snarest en appel til Fifa«.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) er ligeledes straffet med bøde på ca. 3,5 millioner kroner for ikke at have været tilstrækkeligt årvågne omkring Chelseas engagementer med de 29 spillere. FA har ligeledes appelleret Fifa-afgørelsen.

Mens Chelsea let vandt 3-0 og dermed 5-1 i samlet i Europa League over Malmö med tre danskere i startopstillingen, er der udsigt til modstand fra et niveau længere oppe, når 1/8-finalerne skal afvikles. Fredagens lodtrækning udløste to kampe mod Dinamo Kijev fra Ukraine.

De største klubber og favoritter til en plads i finalen i Baku til maj undgik hinanden ved lodtrækningen, og set med danske øjne er det ikke særligt iøjnefaldende opgør mellem Dinamo Zagreb og Benfica, det vigtigste for dansk fodbold.

Hvis portugisiske Benfica vinder begge kampe mod Dinamo Zagreb fra Kroatien, bevarer Danmark og Superligaen 15. pladsen på koefficientranglisten og får fra sæsonen 2020/21 et ekstra hold med i Champions League-kvalifikationen. Men hvis Zagreb bare får et point mod Benfica, rykker Kroatien forbi Danmark.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden