Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Alexander Zorniger og Brøndby har åbnet forårssæsonen med 3-3 mod FC Nordsjælland og 1-2 mod Esbjerg.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brøndby fyrer Zorniger

Den tyske træner er færdig efter nederlaget i Esbjerg. Nu venter 4 ’finaler’ på en ny træner.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Superligaklubben Brøndby skal have ny træner.

Tyskeren Alexander Zorniger er efter lidt over to et halvt års ansættelse blevet fyret dagen efter, Brøndby tabte 2-1 i Esbjerg.

»Brøndby IF har i dag besluttet at stoppe samarbejdet med Alexander Zorniger som cheftræner med omgående virkning«, hedder det i en selskabsmeddelelse til Fondsbørsen.

Administrerende direktør i Brøndby Jesper Jørgensen ønsker ikke at uddybe beslutningen.

»Beslutningen er truffet i dag. Jeg kan ikke sige mere, end der står i den meddelelse«, siger han til Ritzau.

Brøndby har spillet tre kampe i træk uden at vinde og ligger som nummer 4 i Superligaen med fire kampe tilbage i det tætte grundspil, hvor 8 klubber bejler til de 4 pladser, der er tilbage at kæmpe om.

»Vi skal komme igen efter det her nederlag, og første skridt i den retning er at snakke med spillerne og sammen finde ud af, hvad de følte på banen og i de forskellige situationer«, lød analysen fra den nu fyrede træner efter søndagens nederlag i Esbjerg.

Fire finaler venter på ny træner

Den store vestegnsklub spiller i de sidste 4 runder af grundspillet mod Randers, OB, AaB og Horsens – 4 klubber, der ligeledes har mulighed for at komme med i Superligaens slutspil.

Hvem der på et meget vanskeligt tidspunkt i sæsonen skal overtage tjansen som cheftræner i Brøndby, er endnu uvist.

For bare 9 måneder siden var 51-årige Alexander Zorniger og Brøndby tæt på at sikre sig mesterskabet, men to Horsens-scoringer på 90 sekunder af Kjartan Finnbogasson fik ændret en sikker Brøndby-sejr til uafgjort i Horsens i næstsidste spillerunde, inden holdet med 1-1 i sidste spillerunde mod AaB måtte se FC Midtjylland løbe med titlen.


Alexander Zorniger stod i spidsen for Brøndby i 94 superligakampe og sejrede 51 gange, spillede 21 kampe uafgjort og tabte 22 kampe. »«

Det hold, Alexander Zorniger har klaret sig dårligst mod i sin superligakarriere, er Esbjerg. Mod vestjyderne er der i gennemsnit kun hentet 1 point (4 kampe). Zornigers totale pointgennemsnit lyder på 1,85, hvilket blandt de aktive trænere i Superligaen kun overgås af FC København-manager Ståle Solbakken (2,10).

Med sig fra Danmark tager Alexander Zorniger er finalesejr i pokalturneringen sidste år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden