Lewis Hamilton vandt karrierens 79. grandprix-sejr og har nu et forspring på 30 point i VM-serien.
Foto: Antonio Calanni/AP

Lewis Hamilton vandt karrierens 79. grandprix-sejr og har nu et forspring på 30 point i VM-serien.

Formel 1

Lewis Hamilton snyder Ferrari for sejr på hjemmebane

Verdensmesteren øger sin føring i VM-serien. Romain Grosjean diskvalificeret efter protest.

Formel 1

Efter at have leveret den hurtigste omgang i formel 1-historien, da han tog poleposition, håbede Kimi Räikkönen på den første grandprix-sejr i over fem år, da starten gik på Monza.

Det samme gjorde de mange Ferrari-fans, der var mødt frem i det italienske farttempel, men de måtte ligesom finnen gå skuffede hjem, for den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton gjorde det onde ved hjemmebanehelten og sikrede sig karrierens 68. sejr.

I det hele taget blev det en sort søndag for Ferrari, da holdets VM-håb Sebastian Vettel allerede i et af de første sving stødte sammen med netop Hamilton og måtte en tur i pit for at få en ny front.

Det ødelagde naturligvis alle Vettels chancer for en sejr, og han er nu 30 efter sin britiske rival.

Kimi Räikkönen holdt ellers håbet om en sejr i live over mange omgange trods et voldsomt pres fra Mercedes. Men det konstante forsvar kostede på dækkene – især de bagerste – og til sidst kunne finnen ikke holde Hamilton bag sig.

Bagfra kom Sebastian Vettel stormende, men den tidligere firedobbelte verdensmester havde mistet for meget tid i løbets indledende fase til at komme helt frem til kampen om podiepladserne.

Tyskeren endte som nr. 4 og fik begrænset skaderne i forhold til Lewis Hamilton, men Mercedes-køreren kan nu noterer et forspring på 30 point til Vettel.

Det er flere, end en grandprix-sejr belønnes med, og det bringer den forsvarende verdensmester i en fordelagtig position inden sæsonens sidste 7 løb.

For Kevin Magnussen blev det et løb til glemmebogen. Danskeren var i starten involveret i en nærkamp med Sergio Perez fra Racing Point Force India, og ligesom Vettel måtte danskeren tidligt i pit. Det betød, at han tilbragte hele løbet som 17. og sidste mand, og sådan sluttede Haas-køreren også.

Bortset fra sæsonens første løb, som Magnussens måtte opgive at fuldføre, er 17. pladsen hans dårligste placering i denne sæson, og danskeren er dermed fortsat på 49 point.

Til gengæld blev Haas-kollega Romain Grosjean nr. 6, og franskmanden er nu oppe på sammenlagt 35 point.

Efter løbet indgav Renault dog protest mod Romain Grosjeans bil, som det franske mandskab mente var ulovlig.

Bilen blev undersøgt af teknisk delegerede fra Den Internationale Bilunion, FIA, og de konkluderede, at bilens gulv ikke var i overensstemmelse med reglerne.

Derefter blev Romain Grosjean diskvalificeret og mister altså sin 6. plads og de otte VM-point. Haas kan appellere afgørelsen.

Opdateret kl. 21.21 med oplysninger om protesten fra Renault

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce