Lauge, Landin og Hansen leverede. Lasse Svan roser holdkammeraterne efter Danmark-Norge.
Foto: Jens Dresling

Lauge, Landin og Hansen leverede. Lasse Svan roser holdkammeraterne efter Danmark-Norge.

Håndbold

Lasse Svan: »De bedste spillere skal levere i de store kampe. Det må man sige, at de gjorde i dag«

Profilerne ramte niveauet. Og så lykkedes det at blokere for et ellers frygtet norsk kontraspil, lyder det fra Lasse Svan efter aftenens kamp mod Norge.

Håndbold

Danmark vandt den længe ventede nabokrig, da de til aften besejrede Norge 30-26. En udsolgt arena i Herning kvitterede med sydende stemning.

Afgørende for sejren var især tre spillere, lyder det fra Lasse Svan.

»Mikkel Hansen og Rasmus Lauge styrede angrebsspillet rigtig godt – og Niklas Landin stod fantastisk i målet. De bedste spillere skal levere i de store kampe. Det må man sige, at de gjorde i dag«.

»Vi er meget glade. Både for den måde vi spillede på – men også for sejren«, siger han.

Forud for kampen var det især nordmændenes hurtige kontraspil, som var forventet at blive danskernes styrkeprøve. En styrkeprøve, som det alt i alt lykkedes at bestå, lyder vurderingen fra den danske fløjspiller.

»Jeg synes, vi spiller klogt. Vi dækker godt i alle 60 minutter og holder deres kontra, så de ikke laver så mange kontramål, som de plejer. Det var et af vores mål«, siger Lasse Svan og fortsætter:

»Vi spiller tålmodigt og sikkert i angrebet. Selvfølgelig kommer der nogle kiksere til sidst, hvor de scorer hver gang, mens vi ikke kan få den i kassen. Det er det eneste minus«, fortsætter han.

Den erfarne fløj var tilbage og fyldt med selvtillid efter en skuffende præstation i kampen mod Østrig. Her endte han efter flere mislykkede skudforsøg på bænken.

»Jeg var glad for at kunne bidrage efter den seneste kamp. Uanset hvem man er, vil man gerne levere. Det var en fin scene at gøre det på. Jeg er meget glad og tilfreds med min præstation«, siger Lasse Svan, som mod Norge smed bolden i mål to gange.

Med sejren tager Danmark fire point med videre til mellemrunden, hvor blandt andre Sverige venter. Her har fløjspilleren et ønske til de danske tilskuere:

»Hvis Boxen er lige så meget med som i dag, skal vi nok komme med samme energi. Gør vi det, tror jeg, at vi bliver svære at slå«.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce