Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DHF
Foto: DHF

»Det er en fantastisk følelse, når man har løbet en spurt og givet sig maksimalt, men når man er i momentet, er det den største smerte. Men det hader jeg i princippet ikke, for jeg ved, at jeg får så meget gavn af det bagefter«.

Fakta, OL
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Louise Burgaard

Idrætsgren: Håndbold Tidligere OL-deltagelse: Debutant

Fakta, OL
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvornår satte du dig for første gang for, at du skulle med til OL?

»Det blev først realistisk, da jeg kom med til VM (i 2011, red.), og det var derfra, jeg troede på det. For hvis jeg kunne være med der, kunne jeg måske også være med ved OL. Det var helt fantastisk, fordi før havde det mest af alt været en joke. Nogle af mine veninder og folk fra håndbolddanmark havde sagt, at det kunne være sjovt, hvis jeg kom med til OL, men pludselig var det realistisk«.

Hvad glemmer du helt sikkert ikke at få med til London?

»Må jeg godt sige mig selv? For jeg har præsteret at glemme tiden og komme for sent til maden ved landsholdssamlinger, så jeg kan sagtens komme til at glemme mig selv«.

Hvilken enkeltperson har betydet mest for din idrætskarriere?

»Selvfølgelig er der mange trænere på vejen, der har udviklet mig, men jeg tror faktisk, at jeg vil sige mine forældre. De har gjort så meget for mig. I mine ungdomsår behøvede jeg ikke at have et job, og de kørte mig fra Herodes til Pilates. Jeg har måske været snotforkælet, men det er også det, der har gjort, at jeg får udbyttet nu. Det er dem, der har gjort det muligt. En ting er, at man har viljen, og at man træner rigtig meget, men hvis man ikke har ressoucerne og forudsætningerne, så er det altså svært«.

Hvad ville du have beskæftiget dig med i dag, hvis du ikke havde satset på en sportskarriere?

»Så havde jeg rejst jorden rundt. Jeg havde længe drømt om at være journalist. Jeg skulle ud og lave noget fortællende journalistik rundt omkring i verden og måske være udlandskorrespondent. Men det er svært at sige. Jeg ville helt sikkert have rejst meget. Det gør vi selvfølgelig også, men vi er jo nærmest kun i hallerne, så vi ser ikke rigtig de lande, vi besøger. Selvfølgelig er det fedt at have været så mange steder, og vi oplever da også meget, men man kommer ikke så meget ud. For eksempel var jeg med u-landsholdet i den Dominikanske Republik, hvor der er enorm fattigdom. Jeg havde mine forældre med derovre, og de var ude og møde indbyggerne, og sådan noget får vi spillere jo ikke at se«.

Hvad står for dig som det største øjeblik i OL’s historie?

»Jeg relaterer mest af alt til håndbold, og jeg kan huske, at jeg sad i en lille tv-stue i 2004, da Danmark mødte Korea i finalen. Stuen var proppet med mennesker, og der var kæmpe jubel, da Henriette Mikkelsen scorede det afgørende mål på straffe i overtiden. Det kan jeg tydeligt huske«.

Har du et ritual, du skal igennem inden en kamp?

»Jeg har faktisk længe gjort ret meget grin med dem, der har sådan et ritual. Mit ritual var næsten, at jeg ikke skulle have et. Men inderst inde ved jeg godt, at det er godt at have en fast rutine. Jeg tror for eksempel, det er vigtigt for mig at have mine havregryn om morgenen«.

Hvad hader du mest ved at træne?

»Jeg elsker at træne. Jeg elsker at presse mig selv, men samtidig er det pisse hårdt, mens man er i det. Det er en fantastisk følelse, når man for eksempel har løbet en spurt og har givet sig maksimalt, men når man er i momentet, er det den største smerte. Men det hader jeg i princippet ikke, for jeg ved, at jeg får så meget gavn af det bagefter«.

Hvilken modstander vil du helst være foruden i London?

»Nu har jeg ikke prøvet at spille mod Norge, men dem ser jeg meget op til, og der er mange på holdet, hvor jeg virkelig tænker: Wow. Nogle har krammet på dem, men umiddelbart ser jeg Norge som den sværeste modstander«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvilken sportsgren savner du ved OL?

»Ringridning. Det er en interessant sport. Ej, det ved jeg ikke. Jeg er ikke engang helt sikker på, hvilke sportsgrene der er med ved OL. Men det er et spørgsmål, der giver stof til eftertanke«.

Hvad er det fedeste ved at være Louise Burgaard?

»Da vi havde den sidste landsholdssamling, hørte vi om OL ned til mindste detalje. Vi så video fra tidligere OL, og vi hørte om OL-byen og faciliteterne. Der fik jeg virkelig gåsehud, og hårene rejste sig på kroppen. Det var specielt, da de viste en video med de to sejlere (Jonas Warrer og Martin Kirketerp i 49'eren, red.), der vandt det hele til sidst og jublede helt vildt. Det der øjeblik, hvor det går op for dem, at de har vundet. Det er verdens største sportsbegivenhed, men det er ikke bare sport. Det er alting på en gang, som skal gå op i en højere enhed. Det er helt surrealistisk«.

Send en hilsen til Louise

ingenting

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden