Margrethe Vestager blev konkurrencekommissær 1. november 2014.
Foto: Peter Hove Olesen

Margrethe Vestager blev konkurrencekommissær 1. november 2014.

Internationalt

Amerikansk magasin kårer Vestager blandt årtiets største globale tænkere

Det amerikanske magasin Foreign Policy har kåret Margrethe Vestager som en af de største globale tænkere.

Internationalt

Margrethe Vestager, der er konkurrencekommissær i EU-kommissionen og tidligere politisk leder af Det Radikale Venstre, er af magasinet Foreign Policy blevet kåret til at være blandt årtiets vigtigste globale tænkere.

Det skriver Foreign Policy på sin hjemmeside, hvor man udgiver en specialudgave med de største globale tænkere inden for en række kategorier.

»Den første gruppe indeholder tænkere, der har haft en enorm indflydelse på verden i det sidste årti«, skriver Foreign Policy om den gruppe, Margrethe Vestager er blevet kåret i.

Her ligger hun på en tredjeplads bag kinesiske Jack Ma, der har skabt giganten Alibaba, der har revolutioneret Kinas forbrugeres adgang til varer, og formanden for Verdensbanken, Christine Lagarde, der har styret organisationen gennem en tumultarisk tid i verdensøkonomien.

Om kåringen af Margrethe Vestager i kategorien ’Top 10 i de sidste 10 år’ skriver Foreign Policy:

»Ved at give massive bøder til selskaber som Google, Apple og Facebook har Margrethe Vestager positioneret sig selv som verdens ledende myndighed i kampen mod monopoler. Hendes arbejde i EU-Kommissionen har aldrig været vigtigere«.

»Med amerikanske embedsmænd, der er afholdende i forhold til at straffe amerikanske teknologigiganter for deres misbrug af brugerdata, monopolistiske taktikker og tvivlsomme skatteforhold, har Vestager taget en ensom kamp for digital gennemskuelighed og forbrugerrettigheder«.

»Og har hjulpet til at starte den kamp for reformer, der nu er i gang i Europa«.

Margrethe Vestager blev konkurrencekommissær 1. november 2014.

Foreign Policy blev startet i slutningen af 1970 og et er magasin, hvor eksperter og journalister behandler internationalt politik og ikke mindst amerikansk forsvars- og udenrigspolitik.

Magasinet er meget læst i politiske kredse og har ifølge sin hjemmeside over 2,3 millioner unikke besøgende på sin hjemmeside om måneden.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce